Khamis, 23 Julai 2009

Cite2 masa kecik...



korg ingat tak lgk... masa korg kecik2 dulu, dlm darjah satu or dua. cikgu selalu tanya apa yg korg nak jadik bila besar @ cite2 korg la.... pastu dia tulis dlm report card. kasi mak bapak kite baca. bangga diaorg ngan cite2 kite... ada yg nak jadi doktor la, or peguam la or guru (ala2 cikgu Murni @kak Maria sgtt..) ... dan ada jugak yg kata nak jadi penyanyi (kes berangan kuat!..), or posmen ler... dan yg paling popular.. polis and askar!! heee..
lain la ngan budak2 skrg nie.. cite2 popular diaorg nak jadi angkasawan... kelasss sgt kan!!

so, apa cite2 korg time tu ek??

cite2 aku time tu..... jeng! jeng! jeng!!!! jgn korg gelak dah ler...
well, aku nak jadik pelukis atau doktor haiwan...hee.. budak2 sgt kan. (pose2 comey giteww) hee...

haa...sebb musabab aku nak jadi pelukis...
1) Mak aku pandai lukis, mmg cantik beb kalau dia lukis... masa aku kecik2 dia selalu ajar aku melukis...
2) biasak ler... budak2 kecik sure la fascinated ngan color. kalau pensel kaler tu ada 24 kaler, semua nak guna... tp time tu aku selalu keliru kaler hijau ngan biru... nasib baik tak bute warna.. heee...
3) sbb cikgu selalu puji aku kalau time kelas melukis... konon2nye aku nie pandai melukis.. heee

dan... sbb musabab aku nak jadi doktor haiwan lak....
1) aku ada sekor kucing jantan baka Bengal, nama Belang... kucing kesayangan ayah aku!! heee
2) aku penah jaga burung yg patah sayap coz Belang tangkap... aku bela burung tu sampi dia leh terbang balik..! baik tak aku.. heee
3) nama pun budak2, sure la suka kat binatang kan... heee.

tapi bila dah besar... mmg cite2 tinggal cite2 jer la... keje aku skrg nie, takder bau2 bacang langsung ngan cite2 aku masa kecik... heee

nak tau sbb2 nye...
1) aku hanya pandai lukis kartun yg takder seni langsung..
2) kalau aku melukis guna kaler water, mesti lukisan aku comot... dgn kata lain, mmg aku takder bakat melukis pun... heee
3) utk jadi doktor haiwan lak... aku cukup tak suka ngan darah...
4) bila aku dapat tau kene pegang anjing n babi.. terus terbantut cite2 aku..
5) kene belah tikus?!!! choiii sgt!!! eeee... geli laaa.
6) bila besar2 nie... aku tak suka ngan binatang yg berbulu.... geli!!!
so, atas sbb2 tu la.. aku lebih selesa keje dok ofis jer. tak melibatkan seni dan jugak binatang... especially yg berbulu hitam tu.... choi!!!

4 ulasan:

tengku_fir21 berkata...

ok per jadi doktor haiwan

avegalion berkata...

tak sanggup pegang anjing, babi.. and yg paling teruk.. kene layan tikut.... eee tak sangup!!!

Kak Nor berkata...

tp kalau bedah jantan hensem mcm fizow omar kak farah sanggup tak bedah?masa tu takut tak dgn bulu2 hitam yg ada kat sekitarbwh abdomen..takut tak dgn darah?tau tak cita2 kak nor masa darjah 1?nak jadi miss universe..tp bila dah kena liwat masa darjah 2 terus nak jadi'shira'..kdg2 nk jadi mcm'jem',nk jadi cheetara,wonder woman...entahlah...hehehe

avegalion berkata...

kak ngah...
kalau bulu hitam di bawah tu... sanggup jer!!! heheheh

Related Posts with Thumbnails