Jumaat, 26 Jun 2009

Transfomers II: Revenge of the Fallen.. suatu fenomena baru...


Haa… sapa2 yg tak gi tgok lagik citer nie. Aku nasihatkan korg cepat2 ler gi tgok sementara tgh panas. Mmg tak rugi la kalau korg kene beratur panjang pun. Mmg puas hati. Aku pun baru smlm gi tgok kat Midvalley smlm. Kebetolan doctor baik hati kasi MC coz aku ada selsema n batuk2 skit…heheee.

Well, aku rasa mmg penangan Transfomers II nie hebat sgt ler. Belum pernah rasanye tiket utk primetime show kat setiap panggung wayang utama KL nie sold out sampai akhir minggu nie. Hebat tu beb!!

Smlm aku sampai kat midvalley kul 11 pagi pun, org dah berbaris panjang cos nak beli tiket citer nie! Hayoo… sentap aku tgok slot2 ptg kejap jer dah tukar kaler merah, sold out! Dah tu, yg gi beli pulak tu, sekalik 10-11 tiket. Maner tak cepat habis. Tu belum kite yg booking lagik.

Actually aku tak tgok pun Transfomers I, coz time tu aku rasa, sure nampak tak real and full of CG cam citer Hulk tu. Choii sgt!! Tapi rupanye aku salah. Menyesalnye rasa.

Well, aku tak nak ler buat reveal citer nie kat korg. Nanti ada yg mengamuk coz tak tgok lagik kan. So, korg tgok le sendiri. Tapi… aku nak ulas sikit2 jer pasal character dlm nie.. sikit jer ekk…heee

Autobots
Optimus Prime: tak hensem langsung! Watak dlm kartunlagik hensem!
Bubble Bee: mmg comey!! Suka laaa!!
Crazy Twin (Skids n Mudflap): hahaaa.. mmg kelakor! Tapi terror gak diaorg nie!
Wheelie: robot yg gatai!!! Dari Decepticons jadi Autobots coz gile kat Mikaela (Megan Fox)
JetFire: Robot tua! Join Autobots dari Decepticons sbb dah insap!

Decepticons
Megatron: mmg hodoh dan jahat!!
The Fallen: robot tua yg jahat! Dulu dia adalah golong Primes tapi tukar jahat!
Starscream: robot yg hodoh dan pengecut!

apapun yg aku perasan, masa dia org transform tu nampak complicated sgt. dlm kartun simple jer... heeheee

Rabu, 24 Jun 2009

Kematian...


Baru2 nie aku terima berita sedih dari akak sedara aku. Pasal pakcik aku (kire bau2 bacang jer laa.. tak rapat pun..) dah meninggal semasa dlm tido. Suspek strok!
Al-kisahnye, pakcik aku nie tak penah kawin (plu ker?? entah ler.. tak pulak aku tanya kisah hidup dia niee…). So, dlm usia 50++ ngan tak bekeje, dia dok sorg jer kat Umah nenek sedara aku, kat perlis. Kire taraf2 umah pusaka ler. sbb tu leh dok free. Any way, terjadi ler kes dia nie kene serangan jantung. Terus pengsan. Yg kesiannye, dia pengsan 3 hari baru org sedar. So nasib dia pun dok ler tumpang umah adik dia kat KL nie. So, selang 2-3 minggu pastu, dia pun meninggal kat umah adik dia. Time tu semua org gi keje. Sedar2 jer doctor kata dia dah 4 jam meninggal. Dah keras dah badan dia. Kesian kan…
So, kesimpulannye kat sini, nak ker kite jadi camtu? Di saat kubur dah memanggil, kite masih lagik keseorgan. Ada ke nanti org akan perasan kalau kite pengsan ker, sakit ker… or even meninggal? Takutkan… kalau kite berharta, maybe ada org nak temankan kite, tapi andai kata kite tua takder harta, ada anak pun belum tentu dia nak ambik beban. so, aku rasa hanya kwn2 jer la yg ada utk alert tentang keadaan kite. tambah lak kwn2 PLU yg tak kwin2 nie... tak gitew kaklong...
Dan yg paling takut… cukup ker amalan kite utk bawak ke kubur? Jadi PLU ngan sex songsang dah satu hal.. tapi camner lak ngan solat, puasa, zakat fitrah dan amal jariah kite?? bak kata kwn aku, cukup ler dosa kite jadi PLU jer... jgn di tambah dosa2 yg lain. jadi PLU nie bukan bermaksud segala amalan kite bulat2 di tolak. hanya tuhan jer yg berhak menghukum amalam seseorg tu diterima atau tak! ( fuhh... ala2 Ustazah mashitah giteww..)

REJAB bulan menabur benih. SYA'ABAN bulan menyiram tanaman. RAMADHAN bulan menuai.
REJAB menyucikan badannya. SYA'ABAN menyucikan hatinya. RAMADHAN menyucikan rohnya.
REJAB bulan taubat. SYA'ABAN bulan muhibbah. RAMADHAN dilimpahi pahala amalan. Bulan Rejab Bulan ALLAH, Bulan Syaaban Bulanku, Dan Bulan Ramadan Bulan Umatku.Kemuliaan Rejab dgn mlm Israk Mikrajnya, Syaaban dgn mlm Nisfunya, dan Ramadhan dgn Lailatul-Qadarnya.

Selasa, 23 Jun 2009

Lelaki dan handbag!!


haa... sure ada yg terkezut beruk kan tgok cristiano ronaldo pun kepit handbag gak!fashion still a fashion, no matter you're straight or not! well, guys n gays out there... man with handbag is a new PINK!

Khamis, 18 Jun 2009

Kembali ke Kayangan...


Dari Puncak antheneum turun ke Desa lumayan dan kini dia kembali menembusi kabus dingin ke puncak kayangan... Kota Keriangan!

kini Kakteh bertugas di puncak awan (bunyi ala2 pramugari giteww... hee). well, kat puncak genting, yg dikelilingi awan. sejuk uols! Kakteh kata sejuk sgt sampai takleh nak tido. bestnye dpt tido sejuk2 camtu. bukan cam kat area Lembah klang nie... hayoo, panas berbahang iyee... mlm nak tido pun berpeluh, pagi2 nak gi ofis pun peluh berjurai2. tu belum time El Nino yg bakal melanda lagik! time tu harus mintak Hans antar sampai ke ofis atau aku ponteng keje jer. hehehe..
Sejak ketiadaan Kakteh, terasa sunyi kat bawah nie... terutamanye kat umah kami. teringat cucur ikan bilis n teh tarik kawkaw kakteh. yg pastinye itu trade mark Kakteh yg org lain tak leh nak tiru. sapa berani tiru, kene tulah nanti tau... heheh. Hans n Suhaila penah cuba2 nak buat cucur ikan bilis cam kakteh, tapi tak menjadik. hehee. apapun, usaha gigih diaorg tetap habis ke perut coz lapo sgt time tu.. ehhehe
apapun, aku harap kakteh success selalu di puncak sana. selalu2 ler turun ker bawah nie ek, coz adik beradik pastinye tak lengkap tanpa Kakteh!

Khamis, 11 Jun 2009

SAD....


entah ler... sejak 2-3 ari nie, everything im done seems wrong...
ada saja tindak tanduk aku yg tak berkenan dimata org lain... dan sejak 2-3 ari nie, ada saja yg antar sms yg menghendik n melepaskan geram kat aku...
I'm sad....
aku rasa better utk aku berdiam diri utk seketika...
aku takut utk tersalah kata or tersalah perlakuan...
aku tak mahu menjadi sasaran utk org melepaskan geram or marah..
I'm sad...


Selasa, 9 Jun 2009

Daybreak

kisah cinta 1 malam...




video

Isnin, 8 Jun 2009

disaat kegersangan, tapi si dia...?


well, kali nie aku nak memperkatakan pasal isu atas katil pulak. jeng! jeng!!! heee... tp bukan ler isu teknik2 di atas ranjang ataupun berkaitan posisi kamasutra .. dinch iyee. tapi isu nie agak berat, terutamanye kepada yg bercouple. actually isu nie berbangkit bila ada blogger yg meluahkan perasannye, di saat dada berdebar, nafsu bergelora, urat saraf menegang... tapi si bf lak tido dan tak nak diganggu! apa kejadahnye tu?!

well, tu ada lah senario biasa utk couple2 yg dok sebumbung n tido setilam. tambah lak kalau ada couple yg bernafsu 'hariharimau', tak kisah camner cara pun atau berapa lama pun, janji 'tebik'! dan sebelah pihak lagik merasakan sex tu perkara yg bernilai, 'make love' kene ler di nikmati betol2. biar pun tak kerap, tapi sesekali 'make love', sure melambong baek punyee!! heee...

keadaan bertambah kritikal bila ada masa2 dimana pasangan kite keletihan dan perlukan rehat yg cukup. iye la, beban kerje tiap2 org tu berbeza, tambah lak kerje yg perah otak n dok depan komputer sampai juling bijik mata. penat beb! tapi time tu pulak, kite gersang gile2... segala teknik sentuhan erotic kite buat, tapi tak berjaya gak. malah di tepis nye pulak, harus ada yg naik hangin kan! segala jembalang tanah, jembalang air, jembalang angin pun masuk dlm badan kan.. hah, jgn main2 dek non oii, ada couple putus coz tak puas "main" katanye. hee..

so, kat sini ler masa nye pasangan tu perlu buktikan erti bercouple sebenarnye... bertolak ansur, kerjesama dan understanding each other dengan...

1) tak payah ler hari2 nak main jer, kalau boleh selangkan hari kepada 2hari sekali or 3 kali sehari.. ada sanggup?
2) kalau nak main jugak... buat masa primetime! masa tu otak n tenaga pasangan kite still fresh, tambah lak kalau dia pas mandi.. tarik terus jer tuala tu...!! auummm!!! heee
3) main 2-3 round time weekend. biar puas hati kalau tak main 3-4 hari pun... heeee

apapun, segala yg aku tulis nie pun, nasihat utk diri aku dan di kongsi utk semua. pada aku, jgn ler kite letakkan sex tu perkara paling utama dlm hubungan... yg paling penting perasaan sayang n loving tu. sentuhan kasih sayang, pelukan dan ciuman romantik patut kekal dlm hubungan. tapi jgn pulak ko tak main sampai 3-4 bulan, dengan alasan kesian tak nak ganggu tido dia. chit!! pooodah!!!


Khamis, 4 Jun 2009

Tanpa keberanian, cinta takkan jadi Kenyataan!



kelas tak ungkapan kat atas tu. kalau ikutkan ayat asalnye " tanpa keberanian mimpi takkan jadi kenyataan'... tapi aku ubah ler sikit, nanti ada pulak antar surat lawyer coz ciplak phrase dia bulat2!! (sambil mengerling kat Kak Maria..) heee.. nie pun sbbkan aku nak mengulas sikit persoalan dari seorng pembaca...

bila maner hati tergoda, hanya keberanian yg mampu merungkai kebarangkalian...

well, tak di nafikan, sebagai org2 yg waras, selalu tindakan kite di kawal oleh pelbagai 'kebarangkalian' buruk yg akan berlaku. nak approach org bukan senang dek oii... silap2 kene reject ler, kene hendik ler, kene maki ler.. tu belum kes kot2 kene terajang lgk! haa.. harus muka tebal 7 inchi( bukan sbb kene tempek ngan Revlon yee..), malu beb kene reject! tapi nape ek?! selalu kite dok pikir kebarangkalian yg buruk jer, sampaikan kite tak nampak kebarangkalian yg positif... kebarangkalian yg mungkin dia terima kite!! hah jgn ko terkezut lak... tak mustahil tu! tapi dengan syarat korg jgn ler approach jantan tu mcm samseng mabuk todi pulak, atau letak pisau kat leher dia pulak. kes naya tu dek...hee. kite nak approach jantan, biar ler beretika, gentleman dan yg paling penting kene relax... dan jgn lupa, pastikan segala bau badan, ketik atau mulut takder, dgn kata lainnye, korg kene pandai ler jaga kebersihan diri dulu seblm nak ngorat jantan!

tuhan tu maha adil. dlm dunia nie ada berjuta2 jantan... dan setiap seorg tu ada taste yg beza2. mcm aku nie.. aku suka org yg berisi atau buffes, tapi bukan gemuk or cubby ye.. there's a fine line between buffes, gemuk n cubby yee.. tapi kakteh lak tak suka lak yg camtu, dia lebih suka yg slim, so, takder la kami bertarik rambut berebut jantan... dgn kata lainnye, banyak pilihan utk semua citarasa...

jadi tak mustahil org yg kita berani approach tu nanti akan menjadi the one yg akan memeluk kite ketika tido, yg akan membuat kite tersenyum sepanjang hari, yg akan membelai kita bila bersama menonton TV, yg menggengam tangan kite dlm panggung wayang... amat rugi lah coz takutkan kene reject dan malu utk 2-3 minit, kita sanggup lepaskan peluang kebahagiaan kite!

cuma aku nak pesan, jgn letak harapan tinggi yg jantan tu akan terima kite bila kita approach. yg selebihnye tu.. korg kene belajar darik pengalaman sendirik... baru trill!! heeee



Rabu, 3 Jun 2009

He's just NOT that into you!


Haa... jgn ingat aku nak bagi ulasan pasal citer nie... coz i bet ramai yg dah tgok kan!! tapi kali nie aku nak citer pasal isu yg agak menakutkan bagi sesiapa jer... baik jantan or betina...apa tah lagik PLU!! isu pasal hati dan perasaan. mau tangkap leleh wooo.... bila maner kita sedar, He's just NOT that into you!
well, istilah nie boleh ler definasikan sebagai bertepuk sebelah tangan, hidung tak mancung pipi tersorong2 atau, melukut ditepi gantang... atau bahasa kejam lagik directnye nye, dia tak nak kat ko!!!
aku bangkitkan isu nie bukan sbb aku tgh bahagia so aku leh ckp mcm2, tapi sbb aku pernah alaminye... haa, jgn ingat muka malatop cam aku nie tak penah kene hempas dek pintu!! perit beb, bila alami saat tu! menghadap sikap manusia yg tak sedar diuntung!! wah.. emo nie.. heee
kalau hati dah suka... apa jer dia buat, kite sgup terima... kite lak sgup buat apa saja bagi dia terima kite... bunyi cam desperado kan, tapi tu la hakikatnye!
kite akan tutup minda kite dari berfikir waras. setiap layanan buruk atau layanan dingin, dan tak layan langsung, kite anggap tu mmg perangai dia jer. alah dah mmg perangai jantan! hati tetap memujuk jgn putus asa, coz hati dia tak bukak utk kite lagik. dan kite terus bersabar dan menunggu.... dan menunggu.. dan menunggu...... (berapa lama nak tunggu daa..)
antar 5-6 sms, belum tentu dia nak reply. kalau reply pun just taip, ok. tu pun sampai bersawang kite tunggu. call 2-3 kali, belum tentu dia nak jawab. silap2 dia off kan jer hp tu. bila di tanya, dia tgh bz ngan member2. bila jumpa, kite jer yg berbuih mulut mcm org sawan, berckp. bukak topik macam2, dari hiburan sampai ker politik, masuk lak sukan, tapi dia angguk/geleng pun belum tentu. silap2 dia dok usha org lain. tapi kite tetap senyum depan dia! coz hati kite syg kat dia... walaupun hati kite sendiri pedih tgok sikap dia. (sambil mengesat tisu di hujung mata..)
org lain senang jer kata... "dah org tak nak kat kite, buat apa nak di layan..". wahh, berdesing iye telinga bila dengar org senang2 jer ckp camtu. mmg sah nak makan selipar nie!! dah dia tak rasa, boleh ler ckp! kite yg menanggung, bukan senang nak buang perasaan sayang dlm hati nie... wah, emo sungguh aku, heee... bak statment dlm citer "Talentime"... "saya akan lupakan cinta nie, kalau ibu ajar saya bagai mana caranye..." .
tapi sekarang bila aku dah lepasi dengan perangkap cinta tak berbalas... baru aku berterima kasih pada org yg bagi statment tu. mmg betol apa dia kata... perlu ker kita bazirkan masa, tenaga, duit RM... tu belum kire lagik air mata yg kite bazirkan kat jantan keparat tu! rendah sgt ker nilai hati n perasaan kite nie utk di bagi pada org yg tak reti utk menilai? eloo.. ramai lagik jantan2 yg sgup terima kite seadanye... cuma kite kena kuat kan semangat utk menapak keluar dari dunia fantasi kite sendirik!
1) kite kene bagi akal menguasai hati! sbbkan PLU nie banyak ikut kata hati jer... sampai ada yg sanggup nak telan clorox!!
2) Kite kene ikut cakap Loreal.. " Kerana dirimu begitu berharga"...
3) Kite kene pikir segala keburukan dia buat kat kite... hina sgt ker kite nie?? (wah.. emo lagik..)
4) Kite kene syg diri kite sblm bagi org lain syg kite...
5) Kite kene betol2 tekad utk move forward dan tinggalkan dia, once for all...
just pikir, berbaloi ker segala pengorbanan yg dah kite buat tapi tak dihargai?
and the best part is... bila dah kene tinggal, baru jantan sial tu sedar nilai diri kite nie. kalau bukan kerana kite, takder sapa yg nakkan dia... kononye dulu dia perasan bagus sgt kan! aku bukan nak berlagak, tapi sampai srkg, mangkuk hayun tu dok hegeh2 contect aku... but sory la beb, do i know U?!!!

Selasa, 2 Jun 2009

Cmner nak convert Youtube file to MP3 file!!

Haa... sure ramai yg suka bukak Youtube kan... tak kire la tgok aksi2 lucah ker, tgok clip2 jantan ker... or tgok video music, silap2 ada gak yg postkan muka sendirik kat youtube tu... iyela, promotion katanye.. heee. yg pasti, youtube tu bukan benda baru utk kite. kat sapa2 yg tak tau youtube tu apa... korg google jer la kat internet and tgok sendiri apa binatangnye youtube tu ekk. heee

rasa2 aku tak ramai yg tau camner nak convert file2 canggih kat youtube tu ke MP3 or MP4 file kan! maklum ler, bila tgok clip2 yg mengghairahkan tu... or dgr lagu2 yg menusuk jiwa PLU tu (jiwa sensitip gitew kan..), sure la ada keinginan nak simpan dlm MP3/MP4 player or iPod (motippp iPod!? iye la PLU nie kan suka gajet2 yg canggih manggih nie kan... show off sgt!). so, camner nak convert?

aku pun bukan reti benda2 camnie... tapi sbbkan keazaman yg tinggi bila dgr lagu hafiz nyanyi ngan mila (Terlanjur cinta..). dengan gigihnye aku google kat internet! wahh.. mmg banyak iyek website2 yg offer converter nie... tapi banyak yg kene download dulu la, kene bayar ler, kalau free tu... cara nak convert lak mcm sial, buat pening kepala aku jer... sampai ler aku jumpa satu website nie... Converter Tube (www.convertertube.com)! mmg senang sgt nak convert file... dah tu cepat lak tu... nak tau cara2 nye? senang jer...

1) Copy link clip dari youtube
2) Paste kat dlm converter tube
3) clik pada converter pilihan (MP3/Mov/MP4/mpg etc)
4) tekan convert & download
5) bila dah selesai convert, download file dlm folder

senang sgt! cuba ler...
Related Posts with Thumbnails