Rabu, 3 Jun 2009

He's just NOT that into you!


Haa... jgn ingat aku nak bagi ulasan pasal citer nie... coz i bet ramai yg dah tgok kan!! tapi kali nie aku nak citer pasal isu yg agak menakutkan bagi sesiapa jer... baik jantan or betina...apa tah lagik PLU!! isu pasal hati dan perasaan. mau tangkap leleh wooo.... bila maner kita sedar, He's just NOT that into you!
well, istilah nie boleh ler definasikan sebagai bertepuk sebelah tangan, hidung tak mancung pipi tersorong2 atau, melukut ditepi gantang... atau bahasa kejam lagik directnye nye, dia tak nak kat ko!!!
aku bangkitkan isu nie bukan sbb aku tgh bahagia so aku leh ckp mcm2, tapi sbb aku pernah alaminye... haa, jgn ingat muka malatop cam aku nie tak penah kene hempas dek pintu!! perit beb, bila alami saat tu! menghadap sikap manusia yg tak sedar diuntung!! wah.. emo nie.. heee
kalau hati dah suka... apa jer dia buat, kite sgup terima... kite lak sgup buat apa saja bagi dia terima kite... bunyi cam desperado kan, tapi tu la hakikatnye!
kite akan tutup minda kite dari berfikir waras. setiap layanan buruk atau layanan dingin, dan tak layan langsung, kite anggap tu mmg perangai dia jer. alah dah mmg perangai jantan! hati tetap memujuk jgn putus asa, coz hati dia tak bukak utk kite lagik. dan kite terus bersabar dan menunggu.... dan menunggu.. dan menunggu...... (berapa lama nak tunggu daa..)
antar 5-6 sms, belum tentu dia nak reply. kalau reply pun just taip, ok. tu pun sampai bersawang kite tunggu. call 2-3 kali, belum tentu dia nak jawab. silap2 dia off kan jer hp tu. bila di tanya, dia tgh bz ngan member2. bila jumpa, kite jer yg berbuih mulut mcm org sawan, berckp. bukak topik macam2, dari hiburan sampai ker politik, masuk lak sukan, tapi dia angguk/geleng pun belum tentu. silap2 dia dok usha org lain. tapi kite tetap senyum depan dia! coz hati kite syg kat dia... walaupun hati kite sendiri pedih tgok sikap dia. (sambil mengesat tisu di hujung mata..)
org lain senang jer kata... "dah org tak nak kat kite, buat apa nak di layan..". wahh, berdesing iye telinga bila dengar org senang2 jer ckp camtu. mmg sah nak makan selipar nie!! dah dia tak rasa, boleh ler ckp! kite yg menanggung, bukan senang nak buang perasaan sayang dlm hati nie... wah, emo sungguh aku, heee... bak statment dlm citer "Talentime"... "saya akan lupakan cinta nie, kalau ibu ajar saya bagai mana caranye..." .
tapi sekarang bila aku dah lepasi dengan perangkap cinta tak berbalas... baru aku berterima kasih pada org yg bagi statment tu. mmg betol apa dia kata... perlu ker kita bazirkan masa, tenaga, duit RM... tu belum kire lagik air mata yg kite bazirkan kat jantan keparat tu! rendah sgt ker nilai hati n perasaan kite nie utk di bagi pada org yg tak reti utk menilai? eloo.. ramai lagik jantan2 yg sgup terima kite seadanye... cuma kite kena kuat kan semangat utk menapak keluar dari dunia fantasi kite sendirik!
1) kite kene bagi akal menguasai hati! sbbkan PLU nie banyak ikut kata hati jer... sampai ada yg sanggup nak telan clorox!!
2) Kite kene ikut cakap Loreal.. " Kerana dirimu begitu berharga"...
3) Kite kene pikir segala keburukan dia buat kat kite... hina sgt ker kite nie?? (wah.. emo lagik..)
4) Kite kene syg diri kite sblm bagi org lain syg kite...
5) Kite kene betol2 tekad utk move forward dan tinggalkan dia, once for all...
just pikir, berbaloi ker segala pengorbanan yg dah kite buat tapi tak dihargai?
and the best part is... bila dah kene tinggal, baru jantan sial tu sedar nilai diri kite nie. kalau bukan kerana kite, takder sapa yg nakkan dia... kononye dulu dia perasan bagus sgt kan! aku bukan nak berlagak, tapi sampai srkg, mangkuk hayun tu dok hegeh2 contect aku... but sory la beb, do i know U?!!!

3 ulasan:

AlexAlabasta berkata...

Camne lak ngan yg lansung x berani mncuba?

avegalion berkata...

Alex,

kpd yg tak berani mencuba tu... amat lah kerugian, coz bak kata KakLong Maria... " tanpa keberanian, cinta takkan jadi kenyataan"....

Cikgu berkata...

hahahaha..tetiba pulak ada statement dari kak long..gitteww..tapi bukan betul ker kan?

Related Posts with Thumbnails