Khamis, 4 Jun 2009

Tanpa keberanian, cinta takkan jadi Kenyataan!



kelas tak ungkapan kat atas tu. kalau ikutkan ayat asalnye " tanpa keberanian mimpi takkan jadi kenyataan'... tapi aku ubah ler sikit, nanti ada pulak antar surat lawyer coz ciplak phrase dia bulat2!! (sambil mengerling kat Kak Maria..) heee.. nie pun sbbkan aku nak mengulas sikit persoalan dari seorng pembaca...

bila maner hati tergoda, hanya keberanian yg mampu merungkai kebarangkalian...

well, tak di nafikan, sebagai org2 yg waras, selalu tindakan kite di kawal oleh pelbagai 'kebarangkalian' buruk yg akan berlaku. nak approach org bukan senang dek oii... silap2 kene reject ler, kene hendik ler, kene maki ler.. tu belum kes kot2 kene terajang lgk! haa.. harus muka tebal 7 inchi( bukan sbb kene tempek ngan Revlon yee..), malu beb kene reject! tapi nape ek?! selalu kite dok pikir kebarangkalian yg buruk jer, sampaikan kite tak nampak kebarangkalian yg positif... kebarangkalian yg mungkin dia terima kite!! hah jgn ko terkezut lak... tak mustahil tu! tapi dengan syarat korg jgn ler approach jantan tu mcm samseng mabuk todi pulak, atau letak pisau kat leher dia pulak. kes naya tu dek...hee. kite nak approach jantan, biar ler beretika, gentleman dan yg paling penting kene relax... dan jgn lupa, pastikan segala bau badan, ketik atau mulut takder, dgn kata lainnye, korg kene pandai ler jaga kebersihan diri dulu seblm nak ngorat jantan!

tuhan tu maha adil. dlm dunia nie ada berjuta2 jantan... dan setiap seorg tu ada taste yg beza2. mcm aku nie.. aku suka org yg berisi atau buffes, tapi bukan gemuk or cubby ye.. there's a fine line between buffes, gemuk n cubby yee.. tapi kakteh lak tak suka lak yg camtu, dia lebih suka yg slim, so, takder la kami bertarik rambut berebut jantan... dgn kata lainnye, banyak pilihan utk semua citarasa...

jadi tak mustahil org yg kita berani approach tu nanti akan menjadi the one yg akan memeluk kite ketika tido, yg akan membuat kite tersenyum sepanjang hari, yg akan membelai kita bila bersama menonton TV, yg menggengam tangan kite dlm panggung wayang... amat rugi lah coz takutkan kene reject dan malu utk 2-3 minit, kita sanggup lepaskan peluang kebahagiaan kite!

cuma aku nak pesan, jgn letak harapan tinggi yg jantan tu akan terima kite bila kita approach. yg selebihnye tu.. korg kene belajar darik pengalaman sendirik... baru trill!! heeee



2 ulasan:

ichiban | いちばん berkata...

haha.. ingat tips nak ngorat tino... rupanya jantan.. haha.. tul2 apa yg u tulis.. hehe sokong2.. =P ni pon tgh process cari satu la ni.. hahaha

avegalion berkata...

いちばん,
nanti aku buat entry steps cara2 nak ngorat jantan lak ek! hehe

Related Posts with Thumbnails