Selasa, 2 Jun 2009

Cmner nak convert Youtube file to MP3 file!!

Haa... sure ramai yg suka bukak Youtube kan... tak kire la tgok aksi2 lucah ker, tgok clip2 jantan ker... or tgok video music, silap2 ada gak yg postkan muka sendirik kat youtube tu... iyela, promotion katanye.. heee. yg pasti, youtube tu bukan benda baru utk kite. kat sapa2 yg tak tau youtube tu apa... korg google jer la kat internet and tgok sendiri apa binatangnye youtube tu ekk. heee

rasa2 aku tak ramai yg tau camner nak convert file2 canggih kat youtube tu ke MP3 or MP4 file kan! maklum ler, bila tgok clip2 yg mengghairahkan tu... or dgr lagu2 yg menusuk jiwa PLU tu (jiwa sensitip gitew kan..), sure la ada keinginan nak simpan dlm MP3/MP4 player or iPod (motippp iPod!? iye la PLU nie kan suka gajet2 yg canggih manggih nie kan... show off sgt!). so, camner nak convert?

aku pun bukan reti benda2 camnie... tapi sbbkan keazaman yg tinggi bila dgr lagu hafiz nyanyi ngan mila (Terlanjur cinta..). dengan gigihnye aku google kat internet! wahh.. mmg banyak iyek website2 yg offer converter nie... tapi banyak yg kene download dulu la, kene bayar ler, kalau free tu... cara nak convert lak mcm sial, buat pening kepala aku jer... sampai ler aku jumpa satu website nie... Converter Tube (www.convertertube.com)! mmg senang sgt nak convert file... dah tu cepat lak tu... nak tau cara2 nye? senang jer...

1) Copy link clip dari youtube
2) Paste kat dlm converter tube
3) clik pada converter pilihan (MP3/Mov/MP4/mpg etc)
4) tekan convert & download
5) bila dah selesai convert, download file dlm folder

senang sgt! cuba ler...

2 ulasan:

Indera berkata...

kalu aku,aku suka pakai youtube downloader.pon senang gak!

avegalion berkata...

indera,
aku dah try youtube downloder tapi dok hang jer... so, aku try converter nie... senang le pulak! hehe..

Related Posts with Thumbnails