Isnin, 14 September 2009

NaSi goRenG


haa... kalau cakap pasal ns goreng nie... mmg aku antara penggemar masakan simple nie.. simple ker? yup, pada aku simple la.. coz semua benda masuk dlm satu kuali!

kalau gi lepak2 kat luar tu, aku lebih suka mkn ns goreng cina or ns goreng seafood.. (teringat ns goreng kakpah masak...) tu antara yg kerap aku order la..

kat umah pun... aku lebih cenderung msk nasi goreng.. darik masak lauk pauk.. entah ler, coz darik zaman student dulu... life simple.. msak ns goreng jer.. terus terbawak2 sampai ker skrg..

pada aku... msk nasi goreng nie.. teramat mudah... masuk jer la apa benda sekalik pun.. sure nasi gorg tu sedap (utk lidah aku laa..)! heheee.. tu sbb kalau aku masak ns goreng tu.. tak leh nak ulang2 dah... coz aku main masuk jer apa yg ada dlm peti ais... n tak sukat2 dah...

walaupun takder sukatan.. tapi selalu aku masak.. utk 3 mulut(2x tambah)tu just nice jer la... tak reti nak masak banyak2.. tu sbb bila KakNor suruh masak banyak darik kebiasaan... skill aku dah larikk... hasilnye.. tak memenuhi standard ISO aku! hehehe

sepanjang bulan posa nie... utk 1-2 minggu pertama tu... mmg ler excited sgt gi bazar ramadan.. tapi alih2 benda sama jer yg di jual... sampaikan aku dah tak tau nak mkn apa dah... walaupun dekat 50 gerai berbaris panjang... ulang2 benda yg sama... naik muak!

tu sbbnye lately nie... aku lebih gemar msk ns goreng utk berbuka... balik keje jer.. terus prepare bahan nak masak... penat? bila kite suka buat.. tak rasa penatnye... lagik pun nak masuk perut sendiri jugak, beb... hehee

masak sendiri nie yg bagus... kite puas mkn... nak tambah 3-4 kali pun ok! hehee... dan yg penting... kebersihan tu terjamin... iye la, nak masuk perut sendiri... takkan nak buat cincai jer kan... hehehe

so, kalau agak2 nak mkn nasi goreng aku... sila2 ler dtg umah utk berbuka nanti...

5 ulasan:

Kami berkata...

nasi goreng kak farah mmg sesap.
x sah kalau x tambah 2 kali hehe

love,
Nas

darklight berkata...

u mandrem i gne nsk grg 2 kn ?

Kami berkata...

boleh jadik chef..chef wan :)

halim

Kami berkata...

chef farah ler...

Nas

avegalion berkata...

amboii Nas n Alem...
nie puji ker... atau perli.. ehhehe
nanti dtg umah... kite main bunga api n mercun!! heheee

darklight..
perasannyee... sapa nak mandremkan u tuu.. ehhehe

Related Posts with Thumbnails