Rabu, 9 September 2009

Baju Melayu...

Fuhh... ari nie baru la aku lega skit.... kalau tak.. darik mnggu lepas tak putus2 ngan meeting n report ... sentap! so, utk release tensen... aku rasa cam nak ambik MC jer jumaat nie... boley?!! hehee

well, esok dah masuk ari ke 20 kite posa... dgn kata lain, lagik 10 ari jugak ler kite nak sambut raya..!! Hooyeeehhhh....!! cepat jer ek... next week jer uols!! hehehee..

raya dah dekat... tapi aku tak beli baju melayu lagik ... dah 2 tahun pakai baju yg sama. iye la, aku pakai baju melayu pun.. time pagi raya jer... pastu pakai balik pun, just 2-3 kali setahun ... so, tak berbaloi ler beli baju tiap2 tahun... tak baik bazir2 kan! hehee...
tapi...kalau beli baju raya selang 2 tahun tu kire okie ler.. kan! kan!..... dengan kata directnye... tahun nie aku ingatkan nak beli baju melayu baru... *wink! wink!*



emm.. personally, aku mmg suka baju melayu cekak musang... coz nampak segak sgt kalau dipakai.. tambah lak kalau yg pakai tu... mamat2 ensem cam aku !! (jgn terpengsan iye uols... nanti batal posa.. hehee). tapi teringin gak nak pakai baju melayu teluk belanga... nampak simple n relax... aku pun tak penah ada baju melayu johor nie, coz rasanye cam tak sesuai jer baju johor nie di pakai utk beraya kat kedah, kan..!

perlu ker aku cuba sesuatu yg baru? heheh..

Actually, sblm2 nie.. aku lebih suka tempah baju melayu... coz aku tak suka pesak kat tepi baju melayu tu... jadikan baju tu kembang.. so, aku selalu tempah utk potongan straight cut...takder pesak! kalau tak pakai sampin... mmg nampak jelas bentuk bontot pejal tu... aumm!

dylan kata kat ampang banyak gak baju yg elok2... well, namapun KL ... rasanye mcm2 jenis style baju melayu pun ada... nak yg kosong, yg berbunga, yg bercolorfull... semua ada! antara mahal atau tak jer...

well, kalau dah nak beli baju 2 tahun sekali... rasanye mahal sikit pun, apa salah kan!! hehehe.... kalau jadik, leh gi shoping2 wkend nie.. !!

Zul lak ajak gi kat jln TAR... aku tau situ mmg meriah... pilihan baju pun banyak... cuma teramat sesak ngan manusia... padat sgt! leh pitam woo... umah aku yg dekat ngan Down Town nie pun tak jejak lagik... tgok ler, kalau rajin2... mlm nie leh ajak adik beradik 69 gi sana shoping baju raya!!!


jom join!

9 ulasan:

Kami berkata...

nak join!!!

Cutiesifa berkata...

hampir terpengsan baca para4.hehe

okay jugak if nak try pakai baju melayu johor..
nanti kat kedah u sorang je nampak lain sbb pakai bj melayu lain..
x ke jd center of attention nanti..hehe

laki mmg selalu beli baju melayu 2 tahun sekali ek..pakai pun g solat jumaat je byknya..pmpuan je yg baju raya x cukup2..kalau boleh nak ada semua colour :D

teruterubuzu berkata...

ave..
kalau awak cuba baju melayu johor rasenya lagi nampak hensem kot hehe..
sebabnya sy suka lelaki memakai baju itu..hehehe..
sungguh gedik sy kan?
jalan TAR..itu adalah wajib pergi time nak raya..tapi tahun ni macam melepas jer nak p..lagipun dengar kabar..jalan TAR sangat sesak..weekday pun sama..

avegalion berkata...

Nas Alem...
jom, wkend nie kite round satu KL carik baju raya!! kmaria kata kene carik sama kaler... utk family photo katanyee.. ehhehe

Cutiesifa,
hahaa.. agak dah.. mesti ada yg nak terpengsan punye.. ehehhe

soklan! berapa helai baju raya tahun nie?? hehehe

teruterubuzu,
wahh..wahh... ada kenangan ker dengan lelaki berbaju melayu johor ker?? hehee

Cutiesifa berkata...

soklan itu????
bape2 jela..ikut kemampuan org kata :p

Primadona69 berkata...

sy pula..ingin mencari baju kebaya.Boleh gitu?hehehhehe..

avegalion berkata...

cutiesifa...

wahh... biarlah rahsia katanye.. hehehe

kakDona...
jom ikut sama wkend nie...
nak carik lampu liplap sama.. hehehe

Zampeada berkata...

selamat hari raya yek...

avegalion berkata...

zampeada..

Selamat Hari Raya....
dah beli baju raya ker?? hehee

Related Posts with Thumbnails