Selasa, 25 Ogos 2009

dugaan di bulan posa....



well... ari nie, baru ari ke-4 posa... tapi dugaan posa dah aku terima...

pagi tadik bagun tido...
eaaaahhhh! sedap mengeliat atas katil... dengan cuaca pun sedap2 bahasa giteww..

dengan malehnyee.. aku pun menapak ke bilik air...
tangan aku pulas tombol shower... eh? maner air? aku pulas habis...

TIDAAAKKKKKKK!!!!!! Air takder...!!!!!!!

terus mata aku yg tadik kuyu.. jadik segar. panik!
camner nie... setitik air pun takder...

aku pulas paler pipe sinki... takder gak!
aku berlari kuar... cuba check sinki dapur... takder gak!
aku try shower kat 2nd bathroom... pun tak der!!!
aku betol2 panik nie... jam dah 7.30pg dah!

terdesak punye pasal... aku check cerek air... nasib baik ada air skit...
teringat aku aksi PRamlee dlm 'Seniman Bujang Lapuk".. itu la yg aku buat... just calit2 air kata mata jer... pastu basahkan rambut skit... dah habis air!

bila dah tak mandi, paham2 jer la... harus bau badan "wangi" sgt kan... so, kene ler aku lebihkan body lotion kebadan... lebihkan hair cream ke rambut... and lebihkan perfume keseluruh baju n suar... nak coverina punye pasal... hehee

dengan selamba aku melangkah kuar umah... sementara tunggu lif.. aku sempat lagik check water meter jiran sebelah... sama ngan water meter umah aku... tak bergerak langsung!
sah2 ada yg tak kene nie. smlm tak kasi warning pun! elok2 sampai kat tingkat bawah... diaorg tampal kat notis board ,
" Harap Maaf, pam utama air rosak"! sentapnye!!!

senang2 jer diaorg tampal camtu... duit maintenance org bayar bulan2, bukan nak guna maintain kan water pump tu... sengal!!

kesudahannye.... ari nie aku gi ofis.. ngan tak mandi!!!

12 ulasan:

Firdee berkata...

hehehe...kan? first time ye mengalami keadaan sebegitu. Firdee dengan tak mandi segala naik puncak. Cuma sempat la gosok gigi guna air dalam peti ais..ahah...segar gitu..ampun uols...air dalam peti ais itu habis i balun. sampai puncak..mandi tak ingat...

avegalion berkata...

hahahaaa... agak dah.. hehehe.. waktu darurat uols.. ehhehe
i pun balik keje smlm... terus mandi... nikmat betol dapat mandi... ehehee

Zampeada berkata...

salam ziarah,

aiyo... air takde ke? seksa seksa...

Zampeada berkata...

emel le kalau nak mintak retouch... zampeada@yahoo.com

teruterubuzu berkata...

haha..
memang bayar punya lah mahal..
tapi suka buat hal time nak p kerja..
sungguh nak marah..
lebih2 bulan puase banyak sungguh dugaan..
kan senang kalau diorang inform awal2 "esok takde air"
boleh buat persiapan..

avegalion berkata...

Zampeada,
nanti kalau ada gambar utk portfolio... i antar... FOC kan! heheh

teruterubuzu,
betol sgt tu... b4 nie ada kes water pressure kurang.. i siap2 tadah air dah... tapi kali nie, air terus stop camtu jer... sabar jerrr..

Cutiesifa berkata...

entry ini buat sy ketawa..hehe
smgt baca cerita takde air awk ni :)

adie berkata...

hey!
happy fasting!
may the fasting month be meaningful this year!
take care!

P/s lain kali sediakan air standby huhuhu

Kami berkata...

naper x MC jer uols??

halim

avegalion berkata...

cutiesifa,
timass... kerap2 ler dtg jenguk blog avegalion ekk..

adie,
skrg nie... air ade ker.. air sikit ker.. mmg dah sedia satu baldi ngan air... serik beb!
btw, slmat berposa to u too..

alem,
itu namanye pekerje berdedikasi!! sanggup gi keje walaupun tak mandi.. hehh... kalau umah uols dekat sini.. leh tumpang mandi kan.. ehheee

ai@reel berkata...

tu lah lain kali mandi dulu baru tido...uhuhuhuuh...atau mandi kat shell pumpminyak..uhuu gurauje...

avegalion berkata...

areel,
mandi kat pump minyak??? tidakkk sekali2 iyekk... hehehe

Related Posts with Thumbnails