Jumaat, 28 Ogos 2009

Aku tersepit!!

Aduusss.....!

sakit kan kalau tersepit...

tapi kes aku nie bukan ler kes tersepit celah pintu atau tersepit celah lori... tapi kes aku nie, ala2 pelanduk tersepit antara gajah ngan badak ... gitewww...


kes klise ... antara boss direct ngan boss atas pada boss direct aku.... faham tak? ke.. korg dah pening? heheee..

alah pasal isu kat ofis nie... huru hara sgt! yg jadi mangsanye aku! sentapp..!!


camnie citer nye...

dept GM nie org Jepun... baru masuk, tapi gile kuasa skit... kalau boleh dia nak semua org inform dia for every single thing yg berlaku dlm dept tu.... sejak dia masuk, mcm2 rule la dia paksa kami semua ikut... semua segi dia nak monitor... as kuli, kite mengikut jer la..


direct boss aku lak... org lama dlm company... kire dia keje situ lagik lama darik umur aku!.. setia sungguh dia nie ngan company ... walaupun dah tua tapi dia nie so sporting n supportive. lagik pun banyak ilmu yg aku nak menuntut darik dia... so, kene ler aku jadi budak baik... ikut ckp dia. iye la.. org tua... so, relax jer hehehe . dan sbb kan dia dah tua la... dia tak nak ikut semua rules yg dept GM aku suruh tu...

jadik.... dua2 tak sebulu ler...


so, membawak ler pada kes smlm... alah, benda kecik... tapi GM aku nak kecoh2 lak... sengal!

minggu nie aku, boss aku ngan GM aku nak turun JB... visit customer... baik tujuan tu. so, GM aku suruh kami ikut dia... naik Estima gi JB. tapi boss aku nak naik flight gak. tp, GM aku kata, kalau naik flight .. kami kene balik ari... gi pagi blik ptg... hayoo, boss aku sah2 ler tak mau kan... buat penat badan jer... , pastu boss aku plan nak stay 1 mlm jer kat JB coz meeting kami pagi... so takan nak naik flight kul 6 pgik kot!

so, masa boss aku takder, GM aku panggil aku... konon2nye nak tanya schedule meeting kami (pada hal dah 4-5 kali aku dah brief dia dah... sengal!). pastu dia tanya pasal schedule flight kami... iye la, sbbkan bulan posa nie... aku taknak ler menipu... nak tak nak, terpaksa aku bgtau gak. apa lagik terus mengamuk sakan ler dia... kononye aku ngan boss aku tak hormat dia as GM! hayooo... buruk betol tgok org tua emo kan... aku ler yg terpaksa tahan telinga... panazzzz!

bila pikir2 balik... nak jer aku kasi surat resign...! bosan nak layan politik ofis nie...
sabar jer la.... dugaan di bulan posa nie....

7 ulasan:

Firdee berkata...

eh kita macam lebih kurang plak. kat sini pun dah ada dua group. satu yang dah lama (very loyal) and satu group baru yang nak membawa pembaharuan. I pun tersepit. Sebab I nak kata lama pun tidak baru pun tidak. New boss tarik I ikut this new blood group, yang boss lama pun sama as I dah kerja ngan dia sejak zaman I kat sini dulu....kadang kala I juga tersepit.

tengku_fir21 berkata...

sabar

teruterubuzu berkata...

yaa banyakkan bersabar k..
chaiyok..!!

avegalion berkata...

nie baru balik darik JB...
alhamdulilah... semuanye lancar... takder kes cakar2 atau simbah asid ke muka..... hehehehe..

mmg sabar nie... tarik nafas dlm2....

Zampeada berkata...

simbah asid? wah2... menakutkan ni... sabar jelah yea... sabar...

TAN SRI MOHD. IKRAM berkata...

si semua punca orang jepun tu ek?
okeh.kita tembak dia ramai-ramai.

avegalion berkata...

Zampeada,
heehe... simbah asid tu... just kiasan jer... takat bos bising tu dah lali telinga nie dah.. hehehe


Tan Sri Ikram(wahh.. tak takut kene saman ker dek?? hehe)
org2 jepun nie... mmg selalu underestimate org2 mesia nie...
jom tembakk!!

Related Posts with Thumbnails