Selasa, 16 Disember 2008

lelaki dan darah...


Hah, jangan salah anggap iye, nie bukan kes dracula atau entry mistik... maupun, kes pukul atau kes amuk... entry kali nie, aku nak citer pasal perangai lelaki berdasarkan jenis darah A, AB, B dan O. well, selalu kite dengar sifat lelaki nie boleh di teka mengikut zodiak. tapi di jepun, diaorg nie lebih suka mengikut jenis darah untuk menentukan sifat asas seseorg lelaki tu... so, apa jenis darah korg atau lelaki korg? kalau tak tau tu, ajak2 ler gi check kat "Blood Lab". tambah lak yang dok tukar2 jantan tu atau yg main2 belakang couple tu, opss!!


Lelaki Darah AB:

Dingin dan terkawal. Teman-teman menjadikan dia sebagai tempat berkongsi cerita, terutama urusan perasaan dan hati. Dia dilahirkan untuk menghibur orang lain secara semulajadi. Namun sayangnya dia cenderung moody dan sukar membuat keputusan, kadang-kadang boleh menyakiti hati orang lain.
(rasanye penat kalau couple ngan laki camnie... iye la, kejap moody, kejap buat lawak, kejap moody balik... hayo! sure la muka cepat wrinkle... tak sanggup akak! )

Lelaki Darah A:

Dia suka keselarasan, kedamaian dan organisasi. Boleh bekerjasama dengan baik dengan orang lain, peka, sabar dan penuh perhatian. Namun kelemahan dia adalah tidak boleh melakukan sesuatu dengan santai dan cenderung keras kepala.
(kalau couple ngan laki jenis nie.. harus ler lepas main terus nak kemas cadar kan. bosan la! kalau dia nak tolong sama takper la, tapi kalau dia asyik suruh kite jer yg mengemas... mau akak naik kavadee nie!! tapi yg baiknye.. dia nie jenis sabar. kalau kite buat perangai pun, ok jer!!)

Lelaki Darah B:

Dia punya tabiat keras dan individualis, suka berterus-terang tanpa memikirkan orang lain dan melakukan segala sesuatu dengan cara sendiri. Namun dia juga kreatif dan fleksibel serta boleh beradaptasi dengan mudah terhadap situasi.
( couple ngan laki camnie, kene banyak sabar utk tahan telinga n hati... coz dia cakap ikut sedap dia jer... tapi yg bestnye dia nie kreatif, sure tak bosan utk aksi atas ranjang kan.. opss!)

Lelaki Darah O:

Kumpulan darah O ini adalah jenis pemimpin. Saat melihat sesuatu yang diinginkan, orang dengan kumpulan darah ini akan berusaha mencapainya. Dia juga termasuk trend-sitter, setia, punya daya juang tinggi dan percaya diri yang kukuh. Kelemahan dia adalah mudah cemburu, agak sombong dan cenderung amat kompetetif.
( mcm best jer kalau couple ngan laki cam nie. ada nilai2 kelakian yang di carik gitew. tapi yg akak tak laratnye... kuat cemburu! hayoo.. takkan tengok laki lain pun nak jeles kot?!)








3 ulasan:

Ejay berkata...

ej darah O....
ada nilai2 kelelakian yg dicari2 katanya, tlg la tak larat sgt nak terima kenyataan ini uol...

avegalion berkata...

kak teh oii... itu hanya di aplikasi utk lelaki top@straight iye.. bukan utk akak2 atau hadek2 iye... hehehe

darklight berkata...

i darah pe ek ?

Related Posts with Thumbnails