Isnin, 15 Disember 2008

Apa Dah Jadi Nie...?

well, mcm weekend yg lepas2, dari jumaat mlm lagik adik beradik 69 sure akan berkumpul dan bersama sampai ke subuh... bagi merapatkan lagik ikatan adik beradik kami nie. iye la, sapa lagik yg kami ada kat KL nie kalau bukan sister2 kami nie jer...

cuma weekend nie, agak lain sikit... entah ler, mcm semua adik beradik 69 nie tak bersemangat. bermula dengan ketidakpastian, kaklong menempah bowling lane. hanya aku, Hans, kaklong n kakchek jer yang beria2 dtg awal utk dinner bersama... tapi kak su missing in action! ikut kata kak chik, kak su mmg tak ada kat umah sejak dia balik keje lagik... yg ada hanya baby oil jer.. motip?!! bila aku msg, kak su kata dia ada problem skit, so tak dapat join kami... apa dah jadi nie? naper kak su ala2 cam berahsia jer... kalau ada problem tu, kongsi2 ler... kot2 adik beradik semua leh tolong... that's sista for..!
mcm dlm blog kaklong, acara bowling akhirnye disertai oleh duo Pandan Jaya, duo Cheras, duo BTS dan duo Ampang... lepas bowling, kami melepak kat Pelita Nasi Kandar untuk acara lahar melahar sampai ler kul 4 pagi. bila kaktam1 dah tak larat sgt, kami semua pun baru tersedar katil dah memanggil balik.
tapi aku, Hans, kakngah, kakchek dan kakteh2 meneruskan aktiviti kami ke Puncak Athenaeum (iye la, sementara kondo tu still lagik berbentuk bangunan... opss choi!!). pagi2 lagik, dengan tak malunye, kami berempat terus menyelongkar dapur umah kakteh1 n kakteh2 untuk menyediakan sarapan. jangan terkejut iye, Kak Ngah yang ala2 gadis funky dengan lidah bertindik dan Kak Chik yang ala2 gadis genit dengan bibir mugil, mampu menghasilkan nasi goreng daging yang mmg enak ( sampai 4 pinggan aku tambah..) , guna pulak beras moghul basmathi, kelas giteww..! peranan aku lak hanya bancuh air kopi jer... hehe
ptgnye pulak, aku dan Hans tak dapat join rombongan kaklong, kakngah, kakteh1 n syah, kakteh2 dan kakchik bermandi manda di Ulu Yam, coz kami terpaksa menunggu set bedroom kami yang dijangka tiba kul 5 ptg... tapi tak sampai2 jugak. Apa dah jadi nie? bertalu2 aku telefon kedai perabot n delivery center, semua kata set bedroom aku otw.. geram tuhan jer tau. nyaris2 aku nak buat report polis coz perabot aku tak sampai, boleh?!! last2 bila aku dapat kol driver , baru ler dapat tau... tayar lori dia pecah tgh jalan.. adus kes naya betol! tau2 kul 8.45mlm baru set bedroom aku sampai... choii sgt!! tapi sbbkan berkali2 driver tu mintak maap... aku pun cool down balik. iye la, bukan salah dia pun... janji barang aku selamat sampai. well, bilik kami yg kecik tu bertambah sendat dengan full bedroom set yang aku beli... iye la, segala benda nak di sumbat dlm bilik. dah penat mengemas bilik, baru ler kami join adik beradik yg lain berhimpun di umah kaklong sambil menonton " Bangkok Love Story"...

lepas syahdu syahdan tgok citer gay tak kesampaian tu, kami semua pun kuar mkn2 kat area umah kakngah. agaknye org kedai tu dah ngantuk, so servis and masakkan pun hancur sgt... komen punye komen, tiba2 kakngah emo!! buat pertama kali kakngah yang ceria n gila2, jadi emo depan kami semua. aku tergamam. dan yang paling terkejut sampai kakngah sanggup nak tinggalkan adik beradik. Apa dah jadi nie? sampai hati kakngah nak tinggalkan kami... aku agak maybe kakngah letih dengan aktiviti nonstop kami dari jumaat mlm. tapi baru 2-3 langkah sebelum tu, kakngah cukup ceria dan energetic. kami semua risau dengan perubahan mendadak kakngah. berkali2 kaklong call n msg, tapi tak berbalas. kakteh2 pun rasa bersalah terlalu mengusik kakngah. aku rasa, kakngah perlukan masa untuk tenangkan fikiran... yang pasti, kami semua sunyi kalau takder kakngah...

2 ulasan:

Cikgu berkata...

kak ngah dah ok kan?

avegalion berkata...

dah... ceria dia smlm... samapi sakit2 perut! hehe

Related Posts with Thumbnails