Rabu, 13 Mei 2009

Org Mesia n LRT II


Well, kalau sblm nie aku citer pasal perangai buruk org2 mesia masa naik LRT/Monorail... so, tak adil ler kan kalau aku tak citer benda2 baik N sikap terpuji org2 mesia nie kalau naik LRT/Monorail...

actually, kejadian pagi tadik dlm LRT buatkan aku rasa bangga jadi org Mesia... al-kisah bermula, bila sekumpulan (dlm 4 org) makcik2 buta yg berpakaian kemas ala2 org nak gi keje gitew.. masuk dlm LRT yg agak padat. so, diaorg nie masing2 bawak 2 -3 beg (beg tangan ler, beg galas ler, beg pastik ler... ala2 cam nak gi berkelah pulak aku tgok..) . so, bila masuk, kami semua pun bagi ruang ler kat makcik2 nie, walaupun dlm train tu agak padat iye... tapi kerana perihatin, kami semua sanggup berhimpit... so, mcm aku citer dulu la, train mesia nie maner pernah smooth, asyik tersenguk2 jer... (agaknye driver train tu tak habis ambik lesen bawak train kot!). so, sekali train tersengguk, beg makcik nie pun jatuh. so, terbongkok2 makcik tu meraba carik beg dia (kalau ada jantan hensem.. nak gak aku tlng makcik tu meraba..!!!!). kesian tgok makcik tu... cepat2 sorg mamat nie tlng ambik n kasi kat makcik tu.
agaknye kwn makcik tu pun risau beg dia jatuh, dia mintak tlng kwn dia tolong pegangkan beg pack utk dia galas. bayangkan ler.. dah ler tangan kwn dia pun penuh dengan beg, nie kan pulak nak tolong dia pakaikan beg galas dia... harus ler terkial2 makcik tu kan. sekalik lagik rakyat mesia perihatin. sorg mamat muka brutal nie dengan baik hatinye, tolong pegangankan beg pack utk makcik buta tu... dan sorg lagik mamat, tolong makcik tu pakaikan beg galas dia. mmg kalau boleh ambik gambar, nak jer aku masukkan dlm paper... biar dapat di kongsi ngan org ramai.. ada jugak rakyat mesia perihatin n penyayang.

2 ulasan:

Pena Anak Penis berkata...

terharu.... i la tu yang tolong amikkan beg tu (ceh, tiba2 kan..)

avegalion berkata...

laa.. u ker.. mamat yg gemuk n pecah rumah yg tolong makcik tu?? hehehe... tapi apapun, mamat tu baik hatinye... ehhee

Related Posts with Thumbnails