Rabu, 20 Mei 2009

Ada apa dengan Hafiz AF7...?!!


Hayoo... tgok tajuk sure ada yg nak muntah kuar kahak hijau kan... lagik2 pasal AF! tak habis2 pasal AF... well, what to do... dah nie blog aku.. suke ati aku la nak citer apa... ehhehe... gurau jer beb!

Frankly, mmg masa mula2 AF7 nie... aku tak berminat langsung nak tgok... apa kelas, taraf2 AF jer kan.. banyak drama darik menyanyi... tu tanggapan aku ler. heee... so, masa konsert pertama aku tak tgok.. aku cuma dgr org dok sebut2 pasal Hafiz nie.. so, aku bukak Utube. Ahh... utk pertama kalinye aku terpaku tgok Hafiz nyanyi "Lagu Kita"... sedap sore budak nie.. gaya persembahan pun relax n bersahaja... muka? well, not bad.. sweet smile! kesimpulannye ... suka laa... hehehe...

So, sejak dari itu, aku mula tgok AF... just nak tgok persembahan Hafiz jer, pastu aku blah laa... hehe... entah ler.. setiap kali, time dia buat persembahan.. aku lak yg berdebar2... takut kalau dia tak leh buat.. motip sgt kan.. heee... so, setakat nie, semua persembahan dia, aku enjoy... dia ada cara n trade mark dia bila buat persembahan... suka tgok dia ketap bibir mugil dia n cara dia nari masa dia bawak lagu " Mat Disco". geram siot..! heeee.. masa dia bawak lagu "Terlanjur Cinta", ngan Mila... fuhh, mmg tangkap feeling beb! tajam renung mata dia... tapi yg mahal tetap bibir dia!! yumm.. yummm.... well, dlm banyak2 persembahan Hafiz, yg aku tak suka time dia nyanyi lagu Anuar Zain " Bunga Kau Cintaku". low note dah ler tak clear.. nampak sgt dia semput coz over sgt masa opening show tu... geram la! heeeee..

Well, masa konsert final AF tu... tak nafi ler, Akem n Aril mmg gempak n aggressive buat persembahan.. tapi takat satu lagu boleh ler dek oii... cuba ko kasi 3-4 lagu direct, ala2 konsert SureHeboh tu.... mau masuk ICU.. semput dek non oii! heeeee.... pada aku penghibur yg bagus adalah penghibur yg leh maintain show dia... mcm Datuk Siti, maintain cool jer buat persembahan... tapi suara n penyampaian dia... menusuk hati pendengar... kelas ayat aku! heeee... cam tu gak ngan Hafiz... penyampaian dia dlm lagu, mmg buat aku tak jemu nak dengar... especially lagu terbaru dia tu... "Masih Jelas".... adusss, tangkap lentok beb!! menusuk sanubari giteww....

4 ulasan:

ichiban | いちばん berkata...

huhuhu.. peminat hafiz ek... haha... well juz nak tanya curious ni... bape lama ko ambik nak tulis post ni?? dgn warna...size and font tulisan tu... hahahhaha agak2 bape lama ek.. peace..

Shayne berkata...

gigih... huhu

Firdee berkata...

wah, colourfulnya...sangat meriah...hafiz ye? erm biasa ajer laa....akim had done a very gud job that nite but rezeki tak menyebelahi dia...hihihi.

avegalion berkata...

hahaha...
well ichiban,
it takes just few min jer.. bukan susah sgt pun n its fun too.. ehhe

shayne...
yup... gigih... tapi tgok la hasilnye... heeee

kakteh tetap penyokong akem kan.. heee, well, i do admit, mmg akem bagi persembahan yg kreative n best!

Related Posts with Thumbnails