Selasa, 21 April 2009

Demam n Makan!!



Agaknye sekarang nie musim org demam, selsema n batuk2 kot (kelas kan.. demam pun ada musim2). till now, 3-4 org kwn2 aku yg dah kene demam, selsema n batuk2 nie.. termasuk ler aku sama...!! aku mmg susah nak demam, tapi sekalik demam... hayo! seharian tak leh nak bangun, FLAT! korg pun penah demam kan, so korg tau kalau demam mmg lidah rasa payau jer. dan sah2 ler selera makan pun takder... dan lagik tersiksa kalau korg jenis kaki pelahap mcm aku nie!!
nak di jadikan kisah gak... time aku demam nie la, Faizal n Akem buat "housewarming party" katenye.. main dish: Laksa Pahang n Fetuchinni Carbonara ! bayangkan ler bertapa sedapnye combination PanAsia (Melayu campur Italy gitew..). tapi sbbkan aku demam teruk time tu... so, dengan segala usaha aku utk menikmati makanan yg dibuat adari air tangan Faizal n Akem tu sah2 gagal utk aku rasa! makan pun ciput jer... coz tak selera! aku tgok jer org2 lain terutama Alem yg comey tu... berulang alik ke meja makan, buat 3-4 round! jelesnye aku. terseksa jiwa!!! nasib baik ler, last2 Akem tapaukan laksa pahang n fetuchinni utk aku! thanks iye Akem n Faizal!!
hari berikutnye pulak.... Kak Ngah pulak buat masak2 kat umah aku!! Ikan Patin Gulai Tempoyak, Sambal sotong, kacang panjang goreng n telur dadar minyak bijan! adusss... bau jer pun boleh buat org dari Penara (Olie n the geng!!) terbang naik!! mmg kak Ngah rupenye handal memasak... bayangkan ler penuh gak rumah aku mlm tu... sampaikan terpaksa masak nasi 2 kali... tapi aku tetap gak tak leh nak mkn banyak... coz lidah aku still rasa payau!! aku tgok semua mkn.. terutamanye Kak Ngah, berselera sungguh mkn... akau aku sihat, sah2 aku pun berselera cam kakNgah kan!! apapun.. tima kasih kat kakngah coz bertungkus lumus masak mkn mlm utk kami walaupun dah kul 11mlm!! heheheh
ke esokkannye pulak... yakni, semalam ari isnin... aku ada meeting ngan org2 Petronas.. dari 9.30pg till 8mlm. so, during lunch tu... boss2 level12, belanja kami mkn kat Chinoz. lidah aku still lagik payau, coz aku tak fully recover dari demam lagik... so, aku order la duck with basil leaf... ingatkan leh ler membukak selera aku.. coz aku mmg suka mkn itik! rupanye tetap hampa... tak sikit pun aku dapat rasa sedapnye itik tu...
argh!!!! tensen!!! bayangkan ler... 3 hari berturut2 aku tak dapat menikmati rezeki depan mata!! dugaan sungguh...! takper... tunggu aku sembuh sepenuhnye.. harus aku suruh Kak Ngah masak2 lagik!!! hehehe

4 ulasan:

Kami berkata...

i tambah sekali jer tau..yg 3-4 kali tu sapa ntah...kak nor kot..hehehehe

regrads,
alem

darklight berkata...

yeke .. cm xcye je .. haha ..

avegalion berkata...

rugi tau Nas n Alem tak rasa gulai tempoyak KakNor... meletop uols!!

Cikgu berkata...

erm macam best ajer akk nor masak...kak nor masak lagi sekali boleh?

Related Posts with Thumbnails