Rabu, 22 April 2009

Bile akak2 berangan....

masa melepak kat makan kat Taman Dagang... aku dengan KakLong Maria, KakTeh Firdalina, Kak Anjang Akiko n Hans... tiba2 kaklong bertanyakan camner agaknye life kite kalau jadi POMPUAN... bukan Pondan @ Pompuan Plastik iye...


Maria
Guru Sek. Men. Pandan Jaya.

Farah
International Aktress

Kassandra

Pengacara TV3


Diana
International Model


Kisah bermula dengan kehadiran Cikgu Maria di Sek Men. Pandan Jaya, yg tidak disenangi oleh guru2 wanita yg lain termasuk pengetua (seorg Andartu!), kerana cara pernampilan Cikgu Maria yg agak seksi dengan berskirt pendek dan baju kemeja ketat ( membuatkan buah dada Cikgu Maria terjuih dan sekaligus menampakkan lurah iye.. begitu seksi utk mengajar!). sudah pastinye, cikgu Maria menjadi perhatian dan usikan nakal guru2 lelaki dan pelajar2 lelaki ( yg straight jer la... yg songsang tu sah2 tk pandang pun cikgu Maria yg bertetek!!). hinggakan nama cikgu Maria memenuhi dinding2 toilet pelajar (siap ada yg buat mural lucah lagik !!). kerana itu lah, cikgu Maria sering di pinggirkan oleh guru2 wanita yg lain. namun cikgu Maria tetap tabah. niatnye hanyalah utk mengajar... walaupun kadang2 terbabas jugak dari landasan etika perguruan bila pelajar2 yg hensem cuba bermanja2... katanye! namun tak seorg pun yg tahu life cikgu Maria di luar waktu sekolah... jeng! jeng! jeng...!!

sebenarnya cikgu Maria selalu menghadiri party2 glamor bersama teman2 rapatnye... Diana, Kassandra dan Farah.

Diana seorg model antarabangsa yg melangkaui prestasi model Azura dan model pertama Asia mendapat kontrak Dior, CK dan D&G. pernah dilamar oleh seorg datuk di Paris, tapi lamaran yg diterima adalah melalui SMS dari jejaka bernama Adi!

Kassandra pula bekas seorg Sr. HR Analyst WHO, yg kini bertugas sebagai pengacara TV3 bagi program Majalah3, mengantikan Nurul Shuhada Nurul Ain. walupun sudah bergelar isteri kepada jejaka bernama Amril, namun, kecantikan dan kemanjaan Kassandra tetap memukau penonton. dan pernah merampas pengacara TV popular dari Farah Fauzana.

Farah, seorg actress yg menyaingi Fasha Sandha, Fazura dan Rita Rudani. dan pernah berlakon dalam beberapa filem jepun bersama Kaneshiro Takeshi dan Kashiwabara Takeshi. mempunyai hubungan teka-teki dengan seorng jejaka muda berusia 20thn. kini mengintai2 peluang berlakon untuk production antarabangsa.. katanyee!!

berbalik kisah cikgu Maria ye... Guru2 wanita selalu mengata dan mengeji cikgu Maria (ala2 drama indon sgt kan!!). dan kerana depress, ckgu Maria selalu melepas keluhan hatinye kepada Kassandra, Farah dan Diana dengan sikap "kampung" guru2 wanita di sekolahnye. demi kesiankan Maria... Farah, Diana dan Kassandra merancang sesuatu kejutan buat Maria. dan satu hari, tiba2 Maria mendengar suasana riuh di perkarangan sekolahnye sewaktu dia melangkah pulang. alangkah terkejutnye bila kelihatan Diana, Kassandra dan Farah datang menaiki kereta sport takder bumbung ( kete jenis apa.. idak ler tau..) dengan di kerumuni oleh pelajar2 sekolah. di hadapan guru2 wanita lain, mereke bertiga memanggil Maria. dengan jelingan sinis kat guru2 wanita tu, ckgu Maria dengan seksinye melangkah menaiki kerete sport tu (entah ler sapanye..) dan terus berlalu....

well, itulah idea2 asas bila akak2 berangan ...
cerita asal : Kak Long & Kak Teh
olahan: Aku
sikit2 penambahan: Kak Anjang

apapun.. harap terhibur iye...

4 ulasan:

Cikgu berkata...

bravo bravo...memang kak long tergelak gelak dalam cyber cafe nie...memang kelas.....hahahahaha..mula mula kak long nak buat entry nie, tapi kak lang dah buat ..ok gak

avegalion berkata...

agak2.. image u mengajar sama tak dlm gambar tu?heheh...

alah, u kuar jer la citer versi u... pasti lagik menarik!!

Cikgu berkata...

hahahah nak keluar versi i ker? no hal....boleh ajer..tapi mungkin tak sehebat macam u kot rasanya.....

zaineesqandar berkata...

dear, ending tak cukup dramatik.. but i still enjoy reading it.. hahaha, hillarious!

Related Posts with Thumbnails