Rabu, 15 April 2009

Camner Hidup Kite Kalau...

entah ler, tiba2 terpikir lak pasal life aku sekarang nie. apa lagik yg tak cukup ek? well, setakat keperluan asas tu, alhamdulilah ler... tak mewah pun tapi aku selesa. kalau kite belajar utk syukur ngan apa kite ada... insyallah kite akan selesa dengan life kite.

tapi sebagai manusia nie, mmg dah azali kite tak pernah puas dengan apa kite ada... sure nak yg lebih. lebih duit, lebih baju, lebih jantan...opss!! hehe.. (sambil memandang Kak Maria.. motip?!) hehe... well, pada aku tak salah, asalkan kite usaha sendiri utk dapatkan yg lebih.. tapi jgn ler pulak ko curik duit Pak Mail bute yg jual tisu tu, atau ko rompak Mak Senah yg bawak kepek ubi ! sia2 jer jadi kes naya nanti... dan jgn le pulak ko dengki sampai sanggup daki puncak Gunung Ledang nak esahkan org lain... ataupun dengki sampai menghalau org.. ishh, tak baik ulos!

ok la, topik atas nie bukan ler maksud kite tak bersyukur.. cuma sekadar utk buat kite terpikir Camner Hidup Kite Kalau...


1) Mesia nie terletak kat hemisfera utara latitude 40° ... sure la ada 4 musim ouls. seronoknye... time musim sejuk, sah2 masing vouge pakai kot bulu sampai ke tumit kaki. tu tak kire buts yg sampai ke peha lagi tu. ala2 cam cerita Cicakman gitew. makcik jual nasi lemak pun bermafla bagai.. heheh. dan harus ler, makin mudah akak2 nak melacur, coz jantan2 mesia asyik stim jer coz sejuk! hehe. time musim bunga lak, ada yg feeling2 women sambil nyanyi lagu "Sempurna" versi Gita Gutawa dok kat taman bunga dengan angin sepoi2 bahasa, tak gitew kak Long. hehe... tapi dengan mentality org mesia nie, sah2 bunga tak sempat nak kembang dah kene cabut!! curik tanam kat umah kaedahnye.. hehe. time musim panas lak, harus ler semua pakai seksi kan, cam Kak Ngah yg selalu berskirt pendek! tak beza ngan skrg kan.. Musim Luruh, musim yg paling aku suka... time nie la yg romantik sgt bila berjln di antara pokok2 yg daun2nye tukar kaler n gugur. teringat zaman mude dulu... hehe. tapi yg paling sibuk sah2 ler org DBKL, coz ari2 kene sapu daun2 gugur. sentap!




2) Dilahirkan setaraf ngan Paris Hilton (anak billionaire gitew..). harusnye la tak merasa nak pijak tanah kan! paling lekeh pun, pijak simen jer kot. nak mandi sungai, masuk dusun, kait buah rambutan bagai, mmg tak merasa ler. silap2 buah durian pun tak pernah tgok, kesian gak!tapi heran ker semua tu? kalau takat proton wira tu tak pandang ler, kurang2 pun Peugeot 206 convertble!! dan harus ler dok kan Binjai KLCC kan! kalau nak bercuti... around the world katenye! tak payah nak berebut book tiket time promotion airasia atau MATTA Fair. 10 minit nak berlepas, baru beli tiket... 1st kelas iye!! dan yg penting, tak payah nak susah2 gi keje! tiap2 hari kuar shopping jer.. mlm lak gi clubing jer..kelas tak?!! hehe. apa saja yg nak, sah2 leh dapat... tapi tak syok lak, coz kalau semua senang2 leh dapat... maksudnye takder apa lagik ler yg kite nak kan?! confius!!




3) Perang tercetus!! hayo... mintak simpang ler... tapi andai kata berlaku apa nak kite buat? larik kuar negara? sembunyi dlm hutan? atau gi berperang gak? tgok darah pun aku dah nak muntah2, nie kan pulak nak pegang senjata n berperang? hayo.. mampu ker aku? rasanye aku belum cukup mampu lagik utk berperang. mungkin pilihan terbaik bagi aku, jadi org tolong balut2 luka abang2 askar jer kot.. motip sgt!! agaknye sempat ker nak cikcur dlm huruhara gitu?! hehehe...

4) jadi STRAIGHT!! agaknye sekarang nie aku dah ada anak 5 kot... heheh! life aku ari2 gi keje, balik keje, dok ngan anak bini jer kat umah. dan di situ jer la life aku berhenti! so dull!!! well, tu just pandangan aku yg sempit jer... sbb aku tak dapat tgok life aku kalau jadi straight! entah ler... coz aku belum puas hidup utk diri aku sendiri! buat apa yg aku suka... dan aku suka life aku sekarang... happy n fun! aku nak life aku move forward... sentiasa ada pembaharuan... sapa tau, kot2 setahun dua lagik aku migrate ke Australia or UK ker? hehehe... life full of suprise kan!! hehehe

9 ulasan:

darklight berkata...

cmne klo kte de anak ?

avegalion berkata...

sapa yg nak beranak? hehehe

darklight berkata...

ank sedie ade le .. ank ikan ..

Firdee berkata...

...ala-ala macam suami isteri tengah bincang, dah bersedia untuk mendapatkan zuriat...

Shayne berkata...

boley kot... tp kan... klu anak tu tnye, yang mana satu emaknyer??

avegalion berkata...

hayoo... tak baik kak teh.. ehheh

shayne,
kalau budak tu tanya... just jwb dia bayi klon.. takder mak. yg ada daddy n papa jer... boleh?hehe

darklight berkata...

haha tp ank ikn 2 bia i sorg je bela ek .. ga3 ..

Cikgu berkata...

wowowow...sapa yang nak beranak tu? uri kasi kat kak long tau..hahahahahhaa

avegalion berkata...

ada hati nak bela anak ikan... elo!! tak sedar ker... awak tu la anak ikan!! hehehe

kaklong tetap nak amalkan ilmu mistik iyek...ehhehe

Related Posts with Thumbnails