Jumaat, 27 Mac 2009

Nick NAME...!

well, setiap org sure la ada nick name @ nama glamor masing2kan. tak kire la apa jenis pun janji nama tu sesuai dengan korng. so, kat sini aku nak citer sikit pasal nick name aku dari kecik sampai ler dah besar panjang nie (apa yg besar apa yg panjng.. jgn di tanya la iyek.. eheh)



so, dlm family aku dikenali ngan nama ERI! kire nama manja aku la tu... so, masa time sekolah rendah, aku selalu malu nak sebut nama sebenar aku.. coz bunyi agak pelik. jadi aku selalu kenalkan diri aku sebagai Eri. tapi bila dah masuk sekolah menengah, aku rasa nama Eri tu terlalu manja n kebudak2an le pulak. so aku biarkan kwn2 sekolah gunakan nama sebenar aku, lagik pun nama sebenar aku pun dah cukup pendek. hingga ler masuk Univ pun aku still takder nama glamor. nak guna nama Eri kat jepun mmg la kene gelakngan org nanti.. coz nama Eri tu hanya utk pompuan jer... ee sesuai sgt kan!! hehe.. so, hingga ke sudah aku kekalkan nama sebenar aku. member2 selalu gak kata nama asal aku dah ada nilai komesial, tapi entah ler... aku sendiri pun tak pasti!



so, lepas study aku dapat keje kat penang, aku dok la ngan member2 aku yg study kat USM. leh kata hampir kesemua ahli rumah tu drag atau separuh drag. cuma aku ngan sorg lagik budak umah tu yg tak sentuh makeup2 nie semua. maklum ler kami berdua jer yg dah keje masa tu. so, bila masuk rumah tu, sure la takder maknenye nak panggil nama jantan kan... so, dia org suruh aku bagi 1 nama pompuan utk diaorg panggil aku. kalau tak, harus ler dia org hentam nama aku jadi Bedah ker, Tominah ker.. mcm budk sorg lagik tu, dia org panggil Ayemah (choii.. kampung sgt kan!!). so, aku bagi nama Lisa ( kelass giteww... perasan women sgt kan!). tapi tu la org kata, bila nama tu tak sesuai dengan kite, mmg nama tu tak melekat. Nama Lisa tu hanya bertahan tak sampai 2 bulan pun. aku dengar pun rasa getik! hehehe... so, entah camner.. masa dlm perjln nak bercuti2 ke pangkor, semua tolong aku carik nama baru... tiba2 terpancul nama Farra! (pengakuan exclusive nie.. ehhehe). diaorg kata nama tu sesuai dengan cara aku yg jenis simple, selamba n ada unsur2 wanita rock sikit! heheh... so, sepanjnag dok ngan diaorg... itu la nama aku! heheh



so, bila diaorg dah grad, n masing dah pindah balik kg... tinggal ler aku sorg. dan bermula ler kehidupan PLU a.k.a Gaguxion aku. so, biasak ler dlm dunia PLU nie... maner ada nama Pian ker, Atan ker, Mat ker... choii, tak laku kat market! yg paling lekeh pun, nama ala2 melayu cam Man, Zul or Zam... tapi kalau nak masuk arus perdana PLU nie... kene le guna nama yg ada nilai komesial dan berbau antarabangsa skit cam Daniel, jack or Zeck... so, aku pun modify ler nick name aku.. mula2 nak letak nama Eric.. tapi nampak over le pulak! jadi aku ubah lagik terus dapat nama Hery! mmg nama tu terus melekat sampai sekarang... coz rasanye nama tu sesuai dengan charecter aku yg simple n biasa2 jer... hehe

tapi bila dah masuk family 69 nie... nama kaklang pulak yg panggil2. iye la, dah masing2 ada pangkat sendiri. so, panggil ikut pangkat jer la... ( nasib baik ler bukan pangkat datin toh puan seri kan.. jenuh nak panggil...hehe). pastu entah camner, sblm gi penang, klong mintak semua kasi nama women coz nak masuk dlm blog katanye. aku pun dengan ringkas kasi ler nama Farra @Farah, coz teringat nama aku masa zaman dok ngan member2 USM dulu tu. zaman anak dara katanye.. hehe. tuptup, nama tu lak yg terus melekat ngan adik beradik sekarang nie. well, mula2 tu, sebolehnye tak nak ler nama tu melekat. tapi dah kerap sgt diaorg panggil aku ngan nama tu... aku jadi tak kisah, janji kalau tu memesrakan lagi org sekeliling dengan aku! so, korg tau ler maner asal usulnye nama2 timangan aku nie kan. jgn pulak ada yg tersedak muntah darah kalau dengar kat tempat awam pun dia org panggil aku, kak Farah. coz aku pun akan panggil dia org, Kak Maria, Kak Nor, Kak Firdalina @Kassandra, Kak Azizah, Kak Akiko, Kak Fatima Wong, Kak Amnatul Shima n Kak Su Peng!! hehehe

3 ulasan:

Cikgu berkata...

hahahahha..pecah perot kak long @ kak maria membaca entry kak farah...bravoooo..kalau memang kelakar uolss...tahniah.....akak sujud sambil pose pose memakai telekung...best giler

Cikgu berkata...

jap nak hanta komen lagi, nama ada nama pian dan mat dalam entry nie? hish hish nie yang kak long cemburu nie......

darklight berkata...

hmm womanizer le tuh .. tuih ..

Related Posts with Thumbnails