Selasa, 17 Mac 2009

Shooting Citer Ghost2!

well, semlm aku di panggil oleh Popiah Pictures utk jadi extra bagi citer Ghost2. kalau citer Ghost 1 tu... main cast dia Cheryl n Naz, tapi utk Ghost2 nie main cast dia Anding n Cheryl. tak sangka lak Anding pandai berlakon. and both of them mmg bagus berlakon. iye la tgh standby, dia org buat lawak gile2, tapi bila diractor kata action, terus diaorg leh berubah ikut situasi.
ok berbalik pasal kisah smlm. lokasi kami kat Taman Desa Seputih, umah townhouse baru bernilai RM3 juta iye. kat situ hanya ada Cheryl, Anding, Colin (selalu berlakon dlm produksi cina) and Isma (yg berlakon 5jingga) dan semestinye aku (satu2nye extra yg ada!!).
nak tau aku bawak watak apa? mesti korang tak sangka dan maybe ada yg akan gelak sampai terguling2 nanti. watak yg diberi kat aku bukan watak pelayan, pramugari, pembantu rumah dan watak2 yg sewaktu dengan nye iye. watak yg diaorg kasi kat aku ialah watak sebagai BodyGuard!! leh caya tak? even aku pun tak caya. dan hasilnye mmg melucukan!! semua crew2 pun kata aku nampak layak jadi manager dari bodyguard! hehehe.. apapun director tak ckp apa2 kire ok la kot. so, aku dapat ler 2 scene ngan few dialog. susah jugak nak hafal dialog dlm masa yg singkat nie. apapun aku tunjuk relax jer. hehe
ada few incident yg agak melucukan jugak, especially bila director suruh aku rush-in utk protect Dato' (Colin) dari Anding n Cheryl. tgh semua org serius nie (termasuk aku), tiba2 director kata cut! sbbnye dia kata aku jalan agak pelik iye! harus la aku catwalk masa masuk tadik.. tersilap menjiwai watak stewardess pulak! hehehe.. pastu, ada kes shoot antara Anding n Colin bergaduh, tiba2 lak aku terus masuk mencelah pulak. padahal director tak suruh pun masuk. nie kes terlebih menjiwai watak pulak kan! hehehe.. dan yg lucu tu, bila aku tgh gugup depan kamera tu,bila bercakap aku terkepit sore! hayo..!! pecah lobang!! hehe.. bayangkan bodyguard berbadan kecik, jln catwalk n bersore kepit! charlies angel sgt kan!! hehehe...
ada jugak kes kene marah ngan director sbb aku teragak2 nak mencelah masuk scene dan aku cakap cepat sgt coz gugup. so kene ulang banyak2 kali lak. tapi tabik utk semua cast coz dia org very sporting n pro ngan aku. kene ulang banyak2 kali pun dia org cool jer, pada hal dah lebih 5 jam kat set.
yg aku tabik lagik, walaupun aku nie extra jer tapi dia org leh borak2 n buat lawak lagik ngan aku. tak ada ler kes Diva kat set iye. Anding very funny n gile2 kat set. walaupun badan berketul2 tapi dia tak control macho pun. asyik buat lawak jer, tapi bila berlakon, mmg full confident n serius! Cheryl la, mmg jenis lembut. pastinye dia cakap laju iye. dia nie jenis tumpu perhatian kat set. baik budaknye! hehehe. Isma nie, pelakon baru tapi dia pandai menjiwai watak iye. dia adalah Ghost dlm citer nie. pandai mengekpresikan perasaan melalui wajah iye. dia pun peramah gak. suka gelak. Colin lak, very goodman. dia nie bnayak tolong aku masa berlakon. dlm citer watak dia garang, tapi actual dia nie jenis baik. pakcik yg memberi tunjuk ajar n peka pada persekitaran. hehehe..
well, baru aku tau... susah sebenarnya nak berlakon nie. satu scene di ulang2 5-6 kali utk angle yg berbeza dan zoom up lagik utk ekpresi muka. dan yg paling maleh tu nak menghafal script. penat kepala otak! tapi yg nyata berlakon nie mmg seronok walaupun penat. entah ler lepas nie diaorg nak ambik aku lagik ke tak... heheh. apapun, jgn lupa tgok citer Ghost2 episod6-7. kot2 ada muka aku kuar. heheheheh

2 ulasan:

Cikgu berkata...

wow kelas kak lang...menjadi pelakon sekarang kan? bila pulak kita adik beradik 69 nak berlakon?hehehehe

avegalion berkata...

hai kaklong.. rasanye adik beradik 69 nie semuanye dah berlakon... tgok last year best aktress dapat kat Amy dlm citer "sensual di pasar Ramadan". this year winner sah2 dapat kat kak Firdalina dlm citer " Halau", walaupun saingan terdekat dari Akiko dlm citer "Lambaian KLIA", serta Amnatul dlm citer " DEnggi!".

Related Posts with Thumbnails