Jumaat, 13 November 2009

welcome to Oil and Gas World!!

yeeaahh...! at last... leh gak aku terconggok depan lappy nie mengadap blog aku yg dah mula berdebu n berhabuk nie... heheh... anyway, kat korg2 yg still dok jenguk2 n intai2 blog aku yg dah seminggu sepi nie.. thanks ya! hehehe.

nie la bahananye kalau dah keje dlm bidang "serius" nie... terpaksa ler aku jadik chipsmore, "kejap ada, kejap tak ada"!

hrmm... talk pasal keje nie.. darik dulu lagik aku suka buat pilihan yg bertentangan ngan persepsi org kat aku... menongkah arus katanyee.. heheee..


org kata aku sesuai keje dlm ofis... tapi aku keje dlm kilang (dulu la..) ..
org kata aku sesuai jadi lecturer... tapi aku nak jadi engineer...
org kata aku sesuai keje dlm arus Advertising... aku gi keje dlm arus Oil and Gas..


*gosh!! what i'm thinking!!!*

kalau dulu aku leh bersenang lenang kat ofis.. taip2 blog... tapi skrg nie, aku dah kene terajang masuk dlm arus perdana.. katanyee. ehehhe ...

aku dah mula kene bersuai kenal ngan "main players" dlm industri OnG nie. sebut jer Carigali-Hess, ExxonMobil, Shell, Petronas Carigali, Technip, Saipem, Bredero, Santos... ahhh, pening kepala!

yeah... meeting with them.. mmg mewah! ... fly ke sana sini, hotel 5 star, dinner mewah2... tapi, bila bukak mulut... terasa cam Legally Blond plak! bimbonye aku...!! nak build network ngan diaorg nie... kene ler ikut rentak diaorg ... talk about economic issue, market situation, projects bla bla bla... ahhhhh...!!! pengsan!!

iye la, sblm nie... kalau bukak paper.. mmg tak pandang langsung bhgian ekonomi.. selak2 bahagian hiburan jer la yg aku belek... hehehe.... tapi skrg nie.. bukan takat bahagian ekonomi... siap 2-3 paper full economic report lagik aku kene baca.... wuueeekkk! sampai nak termuntah aku baca! pening siot....

nie la bahananye kalau dah masuk bidang OnG nie... tambah lak kalau bidang aku yg selalu nak compete utk rebut project... infomation is money! to whom, when and where to use the info pun... ada caranye..! dan yg paling sesak... camner nak dapatkan info darik org lain pulak... !!

so, kalau aku masuk ICU tu... faham2 ler sbb apa ekk...

stress yg melampau!!!

5 ulasan:

Cikgu berkata...

hebat tul bunyinya kerja kak farah tu kan?heheheh ....cegu bangga ....

Cikgu berkata...

hebat tul bunyinya kerja kak farah tu kan?heheheh ....cegu bangga ....

avegalion berkata...

ckgu...

bunyi jer hebat... tapi fuhhh.. teramat stress yee...
heheheh

ai@reel berkata...

hebat bunyinya....

oil dan gas .....biasalah xde yg menarik but selamat menceburkan diri didalam bidang ni.

avegalion berkata...

aireel...

sekso gak nak sesuaikan diri dlm bidang nie... tapi... berbaloi kot... ehehe

Related Posts with Thumbnails