Jumaat, 13 November 2009

Passport!!!


Ahhhh....!!!!!
Autogate tak function?!! atau passport aku ada problem?? gulp!
terus aku berlarik2 anak kucing gi kat kaunter imigresen...

Abg... naper autogate tu tak lepas? *hayooo mati la ada yg carut perasan mude... !!*

Laa.. nie dah kurang darik 6 bulan tarikh luput nie dek... *kembang hidung besar2... mamat imegresen panggil dek!!*

habis tu ... camner nie? saya ada "show" kat singapore niee... * lagikk kes perasan!!*

ikut kan tak leh lepas nie dek... emm, nak gi berapa lama?

alah bang... lepas "show" esok balik laa...

ok.. janji balik tau... *mottippp senyum2 kambing!! nasib cutee.. hehehe*

nasib baik ler leh lepas... kalau tak, meraung aku kat depan kaunter imegrasen tu!
insap!

so, next week... aku plan nak gi renew passport aku... katanye leh siap dlm masa 3 jam!
hahah... yg penting boss kasi permission dtg lambat tuk buat passport next week!! hehehe.. so tak payah ler aku apply 1/2 day leave kan!! ... selamat cuti aku! hehehe

preparation tuk buat passport:
Borang permohonan passport - check!
passport lama -check!
I/C - check
gambar - ??
Posing utk gambar passport... leh terima tak?!!


moral of the story...
check dulu passport tu sblm gi maner2... karang naya jer ada kot nanti kes meraung kat airport!! lagik pun, tgh hangat ngan promotion airasia... travel time.. mid next year kan!! baik korg check due date passport korg!!

10 ulasan:

Primadona69 berkata...

ermm...
lebih elok lg..
klu pic utk wat pasport tu..
pic ms sanding dgn suami...
hahahhaahah

avegalion berkata...

alah kak Dona,
zaman sekarang maner ade sanding2 dah... out dated tu...

zaman skrg nie, kalau dah suka.. tarik masuk dlm bilik jer... ehehehe

sYukCurZ berkata...

isk. takot kena tahan ng abg imegresan lak. xlepas. kena tarik masuk bilik aha.

DukE berkata...

ha...kalau gamba macam tu sah2 kena cop model glam uols...
kompom 1000 kali kena tapis sebelom kena proses...
haha...
uuu tarik masuk bilik...
yummyyyy...ada makan2 kah?
lalala

Cikgu berkata...

kak farah..hantar gambar masa i u dan sandra make up rumah u ..hahahah..ingat kah? baju warna itam katanya kan?

avegalion berkata...

syuk...

kene tarik masuk bilik??? emmm... kalau abg imegresen tu malatop... rela jer.. heheheh

avegalion berkata...

duke...
untung la kalau leh buat passport guna gmbr camtu... half naked lagik!!. sah2 kene tarik masuk bilik... hahhaha

cekgu...
hayoo... tu nak kene masuk lokap!! heheheh

Miss Zimbabwe berkata...

abang imigresen tew kendu tak nokk??

ai@reel berkata...

apa kabar?

lama saya x singgah sini

ok gak letak pic tu kat pasport,sure memang kena tahan dengan bos imegresan.ahaks

avegalion berkata...

mis Zim...

lazat jugak ler abg imigresen iteww... heheheh



Areel,
tu la... lama sgt menyepi... hope semua ok yek...
btw, tak sggup kene tahan ngan boss imigresen!! hehehe

Related Posts with Thumbnails