Khamis, 26 November 2009

Bila Boss suruh "Potong"!


hayooo....
pagi2 lagik dah kene call meeting...
urgent katanyee...

masing2 dah suspenz...
especially aku la.. coz last week, baru jer gaduh ngan boss!! hehehe...
masing2 nak tunjuk "kepala" sapa besar.... hehehe

bila boss panggil urgent meeting ... sah2 la ade yg tak kene...
kami ngan "Q mark" atas kepala... masuk ler bilik meeting...
boss dah terconggok dah kat depan meja...

muka boss cam org tak dapat main ngan bini jer aku tgok..
hangin! moody! moncong! bla.. bla.. bla....

elok kami semua duduk ... boss pun edar ler satu memo darik management...
" Revamping Action Plan"....
motip...!!!?

satu... satu... ayat2 dlm memo tu aku baca ..
nak tergelak pulak aku bila baca satu ayat tu...
" this is not to CUT cost, but to Reduce the cost"...!!!

alah boss... same la... reduce cost n cut cost..!

Ya la... so consider it as CUT cost! boss aku jawab... hampeh!

1) Biz Trip: try to get cheaper flight such as AirAsia and FireFly!
WTF!! org gi buat biz la... utk company gak... bukan gi mkn angin!!! lagik nak suruh naik Low Cost Flight...! sentap gile aku...! nasib baik ler trip aku ke Brisbane next week... dah awal2 aku ambik SIA! kalau tak, harus jadik kes naya kalau boss suruh naik AirAsia gi Brisbane....! sengal!!

2) Phone Calls: Minimize of H/P usage.
mangkuk betol la...kalau tak nak kasi guna h/p... tak payah ler nak provide h/p kat staff... dah tu, siap ada hati lak nak kasi staff blackberry... !

3) Entertaiment: please try to have at a reasonable cost and place, whenever entertain the customers.
Sengal bendul la.... kalau dah kuar lunch or dinner ngan customer... takkan nak makan kat foodcourt jer kot...! ingat ni company "kicap cap ayam" ke!! deal ngan customer besar2.. Petronas la.. Shell la... Exxon laa bagai... lekeh2 pun, kene le lunch/dinner kat Mandarin Oriental! iye la.. bila lagik nak merasa mkn tempat grand2 camtu.. kalau bukan ngan customer kan!!!hehehe

so... tau ler aku naper muka boss moyok cam kucing cirit.! sbbkan dia la yg banyak berjoli sakan guna duit company... alih2, kami pulak yg kene CUT!
Pose lepas kuar meeting!! boley...?!

7 ulasan:

Muhammad Afif berkata...

errr tidak dinasihatkan untuk ke brisbane menaiki air aisa if it is your first time coming here. the journey from gold coast airport to brisbane could take 2++ hours!

avegalion berkata...

Afif...

mmg pun.. kalau long distance flight.. tak leh naik Airasia... seksa beb! nasib baik aku naik SIA!! yeayy!!!

ran_maru85 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
ran_maru85 berkata...

ingatkan CUT ape tadi,.. kekeke

hans berkata...

hahahah
gambar tu xleh blah
potong jari
haha

Afzainizam berkata...

Salam Dari kami Warga Kerja http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

kepada semua
Keluarga, saudara mara, sahabat handai, rakan niaga,
pelanggan dan pengunjung blog ini.
Selamat Menyambut Hari Raya Haji Aidil Adha
Selamat Menunaikan Ibadah Korban….

Salam Aidil Adha Dari Mereka Yang Menjadi Tetamu Allah..
"Aku telah menyahut seruanMu untuk menunaikan Haji, wahai Tuhanku! Sesungguhnya aku ingin mengerjakan Haji, maka permudahkanlah bagiku, maka terimalah ibadat Haji daripadaku, sahaja aku menunaikan ibadat Haji dan berihram dengannya kerana Allah Taala. Telah aku penuhi seruanMu wahai Tuhanku, telah aku penuhi seruanMu, telah aku penuhi seruanMu wahai Tuhanku, tidak ada sekutu bagiMu. Telah aku penuhi seruanMu, sesungguhnya segala puji, segala nikmat dan segala pemerintahan adalah kepunyaanMu, tidak ada sekutu bagiMu. Wahai Tuhanku! Diharamkan bagiMu rambutku dan diriku, jasadku dan semua anggotaku, daripada wangi-wangian dan perempuan serta dari semua perkara yang Engkau haramkan terhadap orang yang berihram, aku mengharapkan pertolonganMu, wahai Tuhan sekelian alam."

Jangan lupa ambil kad ucapan Salam lebaran aidil adha… pilih lah nak mana satu

Salam kenalan dari kami …ape pun kami tetap akan menziarahi blog kamu sebagai tanda nilai satu persahabatan yang terjalin … dengan respond anda….
Kami amat hargai….. salam sebuah persahabatan….

potong.... potong .... adoi ingatkan cerita baru nak khatan... kalu zezaman jepun dulu-dulu jangan sebut lah pasal potong ni.... satu je yang orang ramai ingat..... itu orang Potong kapala... potong kasi putus...

avegalion berkata...

afzainizam...

jgn pototng "kepala" bawah kasi putus dah ler... hehehe

Related Posts with Thumbnails