Khamis, 15 Oktober 2009

WorkOut!


adehh... sakitnyee..

nak gerakkan tangan pun rasa sakit... aku picit2 manje bawah triseps aku... rasa cam berpuluh2 paku menucuk2 ... adehh....

seluruh otot rasa sengal2....
haii... tak remaja dah aku nie... * insap kejap* ehehhee

nie la akibatnye kalau dah lama tak workout... sekalik otot kene pump... terus kejung! hehe.. nasib baik ler otot *tooot* tak penah kejung... heheee

sakit2 nie semua coz kene ragging ngan Personal Trainer aku ler nie... Fatah, 23thn, budak johor, single lagik.. tapi mamat straight laa.. saiz badan lak.. *Motipp bagaitau segala??* ... hehehe

1st day masuk... dah kene suruh buat mcm2... takat pumping, sit up, angkat dumbel tu semua aku leh lepas... kacang jer beb... tapi tang bergayut n mendagu tu... nak buat 10 kali pun aku tak mampu!! haiihhh.. longlai tangan aku pas buat benda alah tu...

al-kisah sebenarnye, aku baru jer join gym kat tempat keje aku nie... senang, balik keje jer terus melepak kat gym... sambil2 workout... leh cuci2 mata, meriah beb... *mati la aku.. kene lahar nanti* ... hehee... nyonya2 ofismate aku nie pun ramai yg gi situ... dah 2-3 kali dah diaorg ajak join... tapi aku bukan ler jenis kaki gym pun... cuma sejak 1-2 minggu nie jer.. aku ubah pikiran...

well .. naper tibe2 jer aku join gym nie...?

1) lately nie banyak sgt isu2 yg buatkan aku stress... so, in order to reduce the stress.. aku perlukan banyak endorphin dlm badan aku... dan cara yg paling berkesan utk dapatkan bendalir nie... dgn workout! actually endorphin nie sejenis hormon... ala2 cam morfin gak ler... sekalik sedut... ahhhh sedap beb...




2) lemak2 tepu kat sekitar badan aku dah mula bertambah... tu pun leh buat stress gak tu!.. tambah lak kalau ada mulut2 yg terlebih peka, asyik negur jer... stress! hehehe.. check punye check... total lemak dlm badan aku... 15%! banyak tu beb... utk saiz badan aku nie... total lemak patut kurang 10%...! hazab!!

3) masa itu emas!! kalau aku tak melepak ngan Zeck n Zul, lepas keje.... jawabnye, aku dok sorg kat umah... layan TV sambil bertenet jer la kat umah... terbongkang atas sofa, sambil melahap sisa2 kuih raya... hampeh! sbb tu la lemak kian berkembang!! nak tunggu kukik-kukik kat QBistro... kul 10-11 mlm jer baru leh kumpul... *sbb adik beradik 69 nie... active time midnite jer...* .. hehe.. melepak harus ler min 2 jam kan!!
.. so, atas sbb2 kesedaran sivik, aku nekad tak mo dah buang2 masa ngan dok depan TV jer... nak buat smthing yg ada benefit utk diri sendirik pulak... sblm time kukik-kukik laharina.. heheh

4) makin semput..! mmg aku perasan gak... kalau mendaki tangga monorail kat stesen Hang Tuah tu... tercungap2 gak aku nak sampai atas... kalau swimming pun, takat satu hala jer aku mampu... kalau buat U-turn... mmg pancit aku... stamina dah kureng beb...!! *p/s: stamina atas katil... tiptop lagik ekk..* ... nak dapat stamina ala2 Roger Federer... harus ler kene workout kan!

so.. tunggu la ekk.. hasilnye dlm 3 bulan lagik.. hehehhehe

15 ulasan:

teruterubuzu berkata...

hehehe..
tak tahu naper nak gelak..

Kami berkata...

wow x lama lg meletop ler bdn kak farah..i like!!

alem.

Kami berkata...

wow x lama lg meletop ler bdn kak farah..i like!!

alem.

Hans berkata...

kuat stamina ek .. pasni kui1 kui2 pagi pn bley men lg le ek ?? xde alasan ..

DukE berkata...

Cam best jerk...
tadi aku pg gak kat fitness tu nak tanya pasal membership/...
patut u slalu pg...
rupanya mamat kat kaunter tu tip top hensemnye...lalala...
muda lagi tuh...
taste plak aku...
tp yg pasti tadi dia tersasul guna kata ganti diri..dia kata "i" then terus tukar "saya"...haha..sesutu...
encik hery, lepas habis final exam nanti saya nak join gak....
tulun recommend ckit...mana tau leh dapat murah..hikhik
nak dapat badan cam model D&G nih...lalala

ikanbilis berkata...

wah gym manerr wehh?

avegalion berkata...

teruterubuzu....
takper... gelak jer...janji leh release tensen kan... hehehe

alem...
tunggu la ek dlm masa 2-3 lagik...
kuar umah pun tak pakai baju... tayang body... hahahhaa

Hans...
citer dlm kelambu... dinch ya...
hehehe

chipsmore berkata...

yeahh..workout ;)

avegalion berkata...

wahai en. Duke...
dah dapat persetujuan dr tunang u ker nak join gym nie?? hehehe

ikan bilis...
gym maner lagik kalau bukan gym kat bukit bintang tu... hehehe

chipsmore...
jom workout sama2... hehehe

tengku_fir21 berkata...

huhu
macam seronok jer dgr...
nk join gk...

avegalion berkata...

Ku Fir...

jom..jom... kite gi gym ramai2... hehehe

Primadona69 berkata...

paling tak tahan..
tgok komen si hans tu...
tetap ada unsur2 sex..
hahahhaha

DukE berkata...

ahaha...dia setuju je kot...
nak bagi ketol2 ckit otot2 kat badan nih...bia howt..

aku setuju dengan ko donatella versace...tetap ada unsur2 atas katil...

avegalion berkata...

kak Dona...
hans tu gersang sgt ler kot.. ehhehe

Duke...
dah cuba survey gym kat KLCC... kot2 lagik meriah ker... ehhehe

chotz berkata...

miahahahahha

Related Posts with Thumbnails