Rabu, 21 Oktober 2009

NaKed cHef!! part 2

haa... kalau korg ingat entry aku yg dulu "Naked cHef!!"... ada aku citer, kononnye aku jadik chef jemputan utk rancangan Apa2 Aje kan... hehee..

so... at last, 2 ari lepas... krew rancangan Apa2 Aje... ngan akak Amy Mastura yg cute miut tu, terjah umah aku... hehee... actually, terjah tu lakonan jer la... diaorg dah bagitau awal2 dah masa nak sampai... kalau betol2 diaorg terjah buta2, ishh... mau kene ban TV3... coz aku belenggang ngan tight boxer jer (half naked gitew..) .. hehehe

akak Amy... mmg sebijik cam korg tgok kat TV tu ler... meriah mulut dia... ramah tamah gitew.. yg kelakarnye.. akak Amy nie, suka sgt melatah... tp tetap comey sgt!! hehehe

krew2 yg lain pun mmg otak gile2 gak... seronok ngan diaorg... selamba dek jer... sempoi betol la diaorg! hehehe..

dapur tunggang langgang... hehehe

Shaza (director cute... muda lagik..), Kak Su (waredrop a.k.a jurumekap... mula2 ingatkan Nyah! tp pompuan tulen uols... ehhee) n Abg Mic (keje pegang mic panjang tu... pendiam sgt2) hehehe...


krew yg tgh pulun mkn Udon yg aku masak.. eheheh

mulanye diaorg suruh sediakan 2 menu... aku ingatkan, nak masak sekali gus la... coz menu simple2 jer... tau2 diaorg kata.. nak shoot utk 2 episod sekalik ... so, utk menu ke-2 (episod ke-2).. terpakso la eden carik baju lain pulak.... hehehe

so... menu pertama aku masak.. Tamagoyaki...
alah.. telur gulung yg korg makan kat Sushi King tu laa... hehehe.. nak buat tu senang jer cik kiah... cuma nak gulung2 tu yg renyah skit...

menu kedua lak.. aku buat Kitsune Udon..!
yg nie pun senang jer nak buat... masuk dashi, masuk shoyu... siap dah ler... tapi time masuk dashi tu, aku tak sukat betol2... rasa dah skit lari daa... 2-3 kali aku rasa.. glup! mmg sah taste dah kuar spec ISO... alamak... apa pulak aku nak tambah nie...? silap tambah.. mau terus hancur!... malu weii kalau masak tak jadik... masuk tv niee ..eheheh
pastu, aku teringat... diaorg nie bukan penah makan Kitsune Udon pun... so, kalau rasa larik skit pun .. bukan diaorg tau kan... ehhehehe (gelak jahat!)


Hasil Kitsune Udon aku... hehehe

sepanjang shooting utk 2 menu masak2 tu... director tak kasi script langsung... semuanye sepontan.. ! aku tgok akak Amy, fuhh... tak putus idea celoteh... selamba dek jer dia buat lawak... siap panggil aku, "Otomen" lagik!! hehehe..


comey akak Amy Mastura kan!!
aku lak... time mula2 tu... lost jugak ler... tak tau nak cakap apa coz takder script... tapi bila tgok Akak Amy buat selamab dek jer... aku pun apa lagik... sama naik ler ngan dia... ehhehe
pecah lobang !! hehehe

nanti kalau sempat.. korg tgok la... rancangan Apa2 Aje, segment Makan Apa Aje... on air 5 Nov & 16 Nov.. hehehe

14 ulasan:

Cikgu berkata...

wah popular u sekarang kan...bila nak buat segmen sendiri pulak kan?gittewwkan....rancangan kuk kik kuk kik bersama kak farah 69

Hans berkata...

yg kt dlm peti ais 2 jgn abiskan .. nti i blek i nk .. mlm td xsmpt sental ..

avegalion berkata...

hehe.. idak ler fofuler pun.... just seronok2 ambik pengalamn jer... hehehe

kakak Maria Ardila, bila lagik nak buat segmen "Makan2 bersama Maria" pulak?? ehehhe... jemput I jadi guest chef ekk... ehhehe

Hans..
alah... nanti i masak lain...
bhn2 banyak lagik dlm peti ais tu...

Kami berkata...

harus u ken MASAK SPEACIAL TOK NASLEM OKEH

teruterubuzu berkata...

syok2..
ave nak rase lah nanti awak masak..
hahaha..

avegalion berkata...

hehehe...tak ler sedap maner pun... tapi kalau takat nak merasa tu... ok jer...
dtg jer la umah... ehehhee

ai@reel berkata...

wah..........teroor masak ni?bila nak ajak dtg rumah rasa masakan kamu?eheheh

chotz berkata...

wah...artis ke anda nih?!
aku mmg mencintai amy mastura lua dan dalam sejak dlu lagi...
cakap kat dia, scandle dia miss dia ea...
huhuhu

avegalion berkata...

aireel...
terrer masak tu .. idak ler... yg simple2 tu ok la.. hehehe...
nanti open hs raya aji nanti... i ajak semua k.. tp jgn tak dtg pulak.. ehhehe

chotz...
bukan ler artis... just celebrity jer.. ehhehe...
u scandle lama Amy ek... takper, coz i scandle baru dia.. ehehhe
apapun, Amy tetap maintain cute... comey sgt!!

teruterubuzu berkata...

ave awak buat ramai orang jeles kat awak..
:)
sy sanagt meminati amy mastura..

avegalion berkata...

teruterubuzu...

hehe... jeles gak ker? tu belum awk tgok pic sya gambar berdua ngan Amy Mastura... hehehe

she's adorable... kecik jer orgnye... muka maintain cam dulu jugak... lupa nak tanya, apa rahsia awet muda dia tu. ehehhe

teruterubuzu berkata...

ave..hang letaklah gambar bersama amy mastura tu..
nak nengok..sajer nak tambah kejelesan dihatiku..huhuhuhu

avegalion berkata...

teruterubuzu...

hehehe... bukan tak nak letak... takut nanti, korg buat gossip pulak.. ehhehehe... gurau jer...
nanti ave letak... tapi kejap jer la... hehe

Hakem berkata...

heheh.. elo encik ultraman katanya... gue tengok sudah itu apa apa aje.. hahahha... yg gue notice.. masa masa .. pintu kat dapur tu terbuka.. masa makan plak.. pintu ditutup.. ahaks.. btw... nanti bleh masak itu mee musang byk2 kasi kitaorg makan okeh ...

sesapaer yg rasa nak tgk itu apa apa ajer... nah .. masuk sini..

http://www.tv3.com.my/Shows/EpHighlight.aspx?MasterID=323%20&ShowID=725&MenuID=2&SubMenuID=1&TemplateID=1&EpID=32309&VideoID=40615#ancPlayer

Related Posts with Thumbnails