Rabu, 24 Februari 2010

Boxing!









lama.. tak lama... sekrg nie aku ada lagik 5 session jer ngan PT aku...
masa dia buat ujian kecergasan kat aku.. kire improve gak ler darik sblm nie...

time mula2 dulu...
chin up.. 3 kali jer mampu
push-up... 8 kali dah terketar2
sit-up... 20dah limit..
running... 10 min dah tercungap... tu pun tak samapai 1 km lagik...

skrg nie...
chin-up... 12 kali still ok...
push-up... 20 kali maintain lagik...
sit-up... 50 kali non stop...
running... bawah 10 min utk 1.5km...
tu kire tahap terbaik aku la.... jgn lak korg compare ngan mamat2 sport yg lain... ehhehe

so, PT aku kata, aku leh workout by my own... kirenye aku dah tau ler nak pilih equipment yg sesuai ngan body part yg nak workout...
jadi PT aku tukar cara training aku... kepada Kick-Boxing lak... mampu?! hehehe

masa mula2 PT aku lilitkan bandage sebelum pakai boxing glove... fuhh, semangat gile...
pastu tgok kat cermin ngan boxing glove tersarung kat tangan... dahhh meresap dah semangat tomoi aku.... hehehe..
aku siap kasi warning kat PT aku lagik...

"you brdiri belakang skit leh tak... karang tertumbuk muka karang...". kononnye... cam ler penumbuk aku nie panjang bebenor kan... hehehe
masa dia ajar slow2 cara nak punch, cross, hook, upper cut... semua lancar jer...
tapi... bila dia dah start suruh buat laju2... hayoo... semua lintang pukang! pecah lobang.. tumbuk tak betol!! hahaha...

sampaikan ada mamat cina tu tegur... " kelakar la you boxing..!!".
hayo... sentap! malu...!!

tapi takper... maintain cool...
tumbuk tak betol tak per... janji gaya ade...
hahhaa

6 ulasan:

sYukCurZ berkata...

ahahaa... kan da pec lob! ehe gambate gambate!

FicQ berkata...

chaiyok!!!!

mst comel avega boxing....hahahaha

Adam berkata...

ahhaaaa... meh boxing ramai2 nak... party boxing...

avegalion berkata...

Syuk...

Hai! Gambarimasu!

avegalion berkata...

Ficq...

hahah... bukan comey.. tapi kelakar...hehe

avegalion berkata...

Adam...

nak buat boxing party kat maner lak tu??

Related Posts with Thumbnails