Rabu, 21 April 2010

Ozone therapy...

aku nie... kalau pasal nak buang toksik dlm badan nie... mcm2 cara aku sanggup buat...
tak kire la makan herba2 ker, minum fiber ker ... or even kasi lintah isap darah!
korg ada sanggup???hehehe...
iye la, kalau takat kasi org yg isap... jawabnye jadik luv bite jer la... penyakit lain pulak tuuu... ehhee

nie pasal cara terbaru buang toksik dlm darah... technology tercanggih katanye.. hehe
korg penah dgr pasal Ozone Therapy?

ok.. simple explanation...
Ozone Therapy nie... keluarkan darah kotor... tapis.. buang toksik, n masukkan balik darah tu + oksigen dlm badan kite...
scary??!

well... sbbkan tekad yg tinggi nak buang toksik... aku pun try treatment nie masa balik ipoh last week... (walaupun penakut ngan jarum kan...heheh)...

mula2 masuk tu... suspen gak... coz bau cam hospital jer...
sofa ala2 kerusi Ogawa tu bersusun.. ngan setiap belakang sofa tu ada mesin treatment yg dah mcm mesin dialysis jer aku tgok...

aku pun di suruh relax... bersandar kat sofa sambil layan citer hindustan kat flat screen depan aku.... layan jer la... nak hilangkan nervous sbb nak kene cucuk satgi...
sblm mula apa2.. blood pressure aku di check... clear takder penyakit darah tinggi...
pastu mamat yg buat treatment tu... cucuk ubat bius kat lengan kanan aku... sakit gak beb...
bila dah kebas lengan aku... baru dia cucuk jarum sedut darah aku kuar.... pastu dia bius lak lengan kiri n cucuk jarum utk masukkan darah aku balik....

sejam aku terbaring layan citer hindustan tu.. sambil tgok darah aku berganti...
darah yg kuar tu... merah pekat n ada butir2 halus kolestrol dlm darah... puas hati aku tgok habis clear salur paip urat aku ngan kolestrol...
darah masuk yg lak... dah di campur ngan oksigen ... nampak merah jernih n fresh jerr....


ikut kata mamat tu... selalunye org akan tambah vitamin or collagen time darah tu masuk dlm badan kite... kirenye lagik cepat la process vitamin tu nak serap dalam badan... tapi perlu diingat iyee... fulus pun kene tambah jugak iyee...

so kalau sapa2 nak cantik cepat... leh campurkan vitamin or collagen dlm darah yg masuk dlm badan kite tu... fuhhh... sah2 muka tukar jadik Edward Cullen! ada sanggup?! hehehe

well... lepas buat treatment tu... mamat tu tunjuk ler balang yg ada toksik yg kuar darik darah kite... baunyee... fuhh!!! mmg tak lalu nak makan seminggu... mual beb! tapi ikut kata mamat tu... toksik aku sikit jer... tak sampai suku balang tu.... coz adik n makcik aku buat... lebih separuh balang tu penuh toksik... bau!! lagik ler gempak beb!!!



lepas sehari buat treatment tu... mmg nampak perubahan kat kulit aku.... smooth n cerah beb... seyes!!! tu belum aku masukkan vitamin lagik... hehehe

so, next month aku nak buat lagik... sapa nak ikut ... jom!!!

p/s: pasal keselamatan.. korg jgn risau...
semua jarum, tiub, filter n bekas process darah... di buang lepas guna...

5 ulasan:

立ちさん berkata...

oh ye ke??? mmg nampak perbezaan tu.. eh buat ni kene bayar berapa?

avegalion berkata...

tachi san...

kalau org tu sihat... badan tak banyak toksik n problem...mmg leh nampak beza... tapi kalau masuk vitamin... mmg lagik jelas ler effect dia....

kat ipoh.. cost cuci darah dlm rm350
tapi kat kl... mau capai rm800...
nak buat ker??heheh

FicQ berkata...

ohhh ni lahh yg u ckp tu ekk...ohhh...

siyesly nmpk jernih darah tuh...huhuhu

avegalion berkata...

nak cuba ker fiq?
dekat ipoh jer... heheheh

AQILLA SUCI ENTERPRISE berkata...

Ape nama klinik kay ipoh ni?nak search la.tq

Related Posts with Thumbnails