Selasa, 22 Disember 2009

LuNCh kULiT KoBau!!

haa...
kalau 2 entry lepas... bertema kan Bkfast...
kali nie.. aku nak bertemakan Lunch pulak!
naper lunch..?

coz lunch kat Batam nie... aku dah cuba sejenis masakan tempatan...
fuhh... penuh trill, lagik pelik... tapi sedap!

penah korg telan kulit kerbau?
leh korg bayangkan kulit kerbau yg dimasak lomak cili padi?

haa...
itu yg aku mkn 1st day lunch kat Batam... hehehe
rasa die tu... ok laa... liat cam getah... ehheheh

itu la permulaan 4 ari aku kat Batam... hehehe

darik Kuantan... aku terus ke Batam...
tapi entah ler... ada jer yg tak kene sepanjang pejlnan aku tu...

kat airport Kuantan... dekat 40min aku Q utk check-in...coz org depan aku ada prblem chk-in..
kat LCCT lak... benda yg sama jadik... org dpn aku rupanya travel agent... sekalik nak chk-in.. berduyun2 tourist China dtg potong Q... stress aku!!!
kat Tanah Merah Ferry Terminal lak... gadoh ngan Apek driver Teksi... celaka betol dia layan org Msia...
kat terminal ferry Nongsapura, Batam lak... dekat 20 min aku tunggu driver pick-up aku... tapi hampeh takder... cuak gak, coz dah mlm dah... org pun dah takder... terpaksa angkut teksi.. kene la 100,000 rupiah!
sampai kat hotel yg aku nak dok lak... bilik aku dah di kasi kat org lain.. coz lambat chk-in ... dah tu, leh semua bilik full lak whole week... sentap gilee! dah ler penat... so, terpaksa ler carik hotel lain... last2 aku dok kat Harmoni Hotel... nama tipikal indonesia sgt kan!! hehehe... tak abis lagik tu..., masuk2 bilik... hayoo nak pengsan aku... bau rokok pekat satu bilik... terus aku mintak tukar... tapi diaorg tu kata... hotel diaorg nie... takder bilik non-smoking...! hayooo... mmg stress gileer aku... dah ler perut lapar!
huh! mmg satu ari ... ari yg stress buat aku! alih2 bila tgok date... 13th Dec09... err.. leh caya ker angka 13 tu??!




sedih tgok LCCT... terminal ferry Tanah Merah lagik hebat....

7 ulasan:

Adam berkata...

kulit kobau pun org makan ea... igtkan wat kulit gendang je...

sYukCurZ berkata...

eee.. xsanggup nak makan :P

Hans berkata...

die ni ape yg xmkn ..
kulit lebeh pn makan ..
gulp !

kameraX berkata...

u're invited. new contest at http://kameraxburuk.blogspot.com/2009/12/giveaway.html

avegalion berkata...

Adam..
tu la... banyak benda yg boleh di mkn sebenornyee.. heheh

avegalion berkata...

Syuk...
fear factor laa...
kene cuba try test.. baru tau.. hehehe

avegalion berkata...

Hans...
amboii sedapnye kata orgg....



kameraX...
masuk contest pun ada jemputan ekk...
tenkyu!!

Related Posts with Thumbnails